Servisne informacije

Završeni radovi na crpnoj stanici

ZRENJANIN – JKP „Vodovod i kanalizacija“ je u toku prve nedelje maja, kako je i planirano, završilo obimne i složene radove na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije crpne stanice „Centar“, saopšteno je iz tog preduzeća.

Radovi bili podeljeni u tri faze
Radovi bili podeljeni u tri faze

Kako se objašnjava u saopštenju, radovi na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije počeli su početkom novembra prošle godine i to od Malog mosta, odnosno Subotićeve ulice, preko Ulice Kralja Petra i Cara Dušana do magistrale, odnosno do same crpne stanice Centar. Radovi su bili podeljeni u tri faze.

U „Vodovodu“ ističu da su prve dve završene u roku, a da je kod treće došlo do pomeranja rokova zbog opravdanih razloga.

– Prvo pomeranje roka završetka radova usledilo je zbog niskih temperatura u januaru, potom je otkriveno curenje vodovodne cevi glavnog voda usled čega je u proteklom vremenskom periodu često dolazilo do propadanja asfalta na raskrsnici ulica Cara Dušana i Slobodana Bursaća. Potom su zamenjene vodovodne cevi na potezu odvijanja radova, što je iziskivalo određeno dodatno vreme, a onda i zbog visokih podzemnih voda koje su onemogućavale spajanje cevi kanalizacije i zbog čega su, da bi problem bio otklonjen, bušeni i drenažni bunari. Svi problemi su uspešno rešeni i završeni su svi radovi – istakao je portparol zrenjaninskog „Vodovoda“ Siniša Gajin.

On je naveo da je ostalo još da se asfaltira put na trasi gde su rađeni radovi, te da je dogovoreno da se novac, koji je predviđen za vraćanje puta u prvobitno stanje, udruži sa Direkcijom i da se postavi novi asfalt na celoj trasi radova i da ulice Cara Dušana od magistrale i Kralja Petra, koje vode ka uređenom centru i pešačkoj zoni budu reprezentativne, bez zakrpa.

Kad Direkcija završi asfaltiranje, dodao je Gajin, ovaj deo puta biće otvoren za saobraćaj. On je objasnio da se trenutno na tom potezu obavljaju neophodne pripreme terena za asfaltiranje.

– Što se tiče radova na samoj crpnoj stanici, obavljeno je njeno mašinsko opremanje i ostalo je još da se završe radovi na elektro opremanju i završno građevinsko uređenje crpne stanice, nakon čega će crpna stanica biti stavljena u funkciju – istakao je portparol „Vodovoda“.

Time će se, prema njegovim rečima, završiti svi radovi na izgradnji crpne stanice Centar, vredni 77 miliona dinara, čiji je investitor JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.