Servisne informacije

VODOVOD ISPIRA MREŽU U NASELJU BAGLJAŠ, MOGUĆ PAD PRITISKA

vodovod

ZRENJANIN – Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ planski obavljaju ispiranje vodovodne mreže u gradskom naselju Bagljaš, zbog čega je moguće da u prepodnevnim časovima, u ulicama gde se ispira, dođe do manjeg pada pritiska u mreži, saopštavaju iz ovog javnog preduzeća.

 

vodovod

 

Kako je u pitanju najveće gradsko naselje, radovi na ispiranju mreže na Bagljašu potrajaće sigurno tokom ove i naredne nedelje – kaže rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“, diplomirani inženjer Siniša Gajin.

Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ od marta planski  ispiraju vodovodnu mreže u gradu, i ta praksa će se nastaviti do novembra, odnosno dok vremenske prilike budu povoljne. Do sada je završeno prvo ispiranje mreže u ulicama i naseljima u mesnim zajednicama Dositej Obradović, Berbersko – Bolnica, Zeleno Polje, Dolja – Crni šor, Sava Kovačević, Gradnulica, Šumica i u prigradskom naselju Mužlja.

 

Ispiranjem vodovodne mreže nakon svake veće havarije izbacuju se mehaničke nečistoće iz mreže, a redovnim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikro-nečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode, saopštavaju iz Vodovoda.

-Pored planskog ispiranja mreže, sprovodi se i ispiranje po prijavi korisnika. Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 i besplatne korisničke info linije  0800 /024-023 i naše ekipe će izvršiti ispiranje mreže na prijavljenoj lokaciji –napominje Siniša Gajin.

 

vodovod

On dodaje da je u proteklom periodu to preduzeće uložilo značajne napore i materijalna sredstva u održavanje i revitalizaciju hidranata, preko kojih se ispira vodovodna mreža, pa je njihov broj, u odnosu na period od pre godinu dana, skoro udvostručen.

Trenutno raspolažemo sa oko 230 pojedinačnih hidranata i 40 hidranata u sklopu crpnih stanica precizira Gajin i ističe da je u jednom periodu  izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove pa se za veliki broj ne zna tačna lokacija.

 

Iz tog razloga pozivamo građane da ukoliko, u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama, uoče hidrante da o tome obaveste naše preduzeće na već pomenute brojeve telefona da bi ih revitalizovali i stavili u funkciju – apeluje Gajin, uz zahvalnost građanima koji su se odazvali apelu i prijavili uočene hidrante, koji su odmah stavljeni u funkciju.

Inače, raspored ispiranja mreže može se pronaći na sajtu JKP „Vodovod i kanalizacija“  www.vikzr.rs i na fejsbuk stranici preduzeća.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz