Servisne informacije

USLUGE „VODOVODA“ PONOVO NA POSEBNOM RAČUNU

ZRENJANIN – Posle jedanaest godina JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina ponovo ispostavlja račune za svoje usluge.

Od 1. januara „Zrenjaninska objedinjena naplata“ ne ispostavlja više račune i ne naplaćuje korisnicima usluge javnih preduzeća, već su ti poslovi vraćeni u nadležnost preduzeća, koja će ubuduće, svako za svoje usluge, ispostavljati račune i naplaćivati ih.

– U toku jučerašnjeg dana, ponovo posle jedanaest godina, koliko je funkcionisala objedinjena naplata, JKP „Vodovod i kanalizacija“ počelo je podelu januarskih računa na kojima će se naći samo usluge koje pruža naše preduzeće. Na januarskom računu nalaze se sledeće stavke: naknada za vodu, kanalizaciju, VPO i fiksni deo za priključak – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u tom preduzeću.

Bitno je napomenuti da se sa računanjem dugovanja prema JKP „Vodovod i kanalizacija“ kreće od 1. januara ove godine i zato je na svim računima iznos dugovanja na dan 1. februar nula dinara.

– To ne znači da su dugovanja iz prethodnog perioda izbrisana, već je to iz razloga što je za naplatu zaostalih dugovanja do prvog januara ove godine i dalje zaduženo preduzeće koje je do tog dana i obavljalo naplatu usluga, odnosno „Zrenjaninska objedinjena naplata“. Dogovorom između JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Čistoća i zelenilo“, čije su se usluge nalazile na objedinjenom računu, a koje sada izdaju sopstvene račune, a sve u cilju da se korisnicima omogući da ih na što lakši i jeftiniji način plate, zadržaće se u funkciji sva naplatna mesta koja su funkcionisala u sistemu objedinjene naplate, a sama naplata računa biće obavljana bez plaćanja provizije – navodi Gajin.

Dakle, na istim šalterima gde su do sada korisnici plaćali objedinjeni račun, moći će da plate račune oba javna preduzeća, i „Vodovoda“ i „Čistoće“.

Račun sa uslugama JKP „Vodovod i kanalizacija“ korisnici mogu, bez provizije, platiti na sledećim naplatnim mestima:

1. Petefijeva br. 3 (zgrada „Vodovoda“) – rad sa strankama do 13.30 časova

2. Gimnazijska br. 16 – rad sa strankama do 13.30 časova

3. Brigadira Ristića bb – rad sa strankama do 13.30 časova

4. Rade Končara br. 10 – rad sa strankama do 13.30 časova

5. Marka Oreškovića bb (Lesnina) – rad sa strankama do 18 časova

6. Bulevar Veljka Vlahovića (MZ „Sonja Marinković“) – rad sa strankama do 18 časova (subota od 7 – 12 časova)

7. Beogradska br. 17 (zgrada „Čistoće“) – rad sa strankama do 13.30 časova

8. Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića br. 43 – rad sa strankama do 13.30 časova

Korisnici sve eventualne reklamacije na ispostavljen račun za pružene usluge JKP „Vodovod i kanalizacija“ mogu dostaviti pisanim putem preduzeću najkasnije do 20-tog u mesecu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz