Servisne informacije

SLEDI DRUGO OČITAVANJE VODOMERA U SELIMA

ZRENJANIN – U sredu, 1. juna, počinje drugo redovno očitavanje vodomera u svim selima, osim u Banatskom Despotovcu, gde je taj posao već obavljen, saopštilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

vodovod-ocitavanje-vodomera

Ova akcija sledi nakon uspešno završenog drugog očitavanja vodomera u samom gradu Zrenjaninu gde je tokom maja obuhvaćeno oko 17.000 korisnika, a u taj broj ne ulaze pravna lica i korisnici u kolekivnom stanovanju čiji se vodomoeri očitavaju svakog meseca, kao i samočitači koji sami prijavljuju svoja stanja vodomera.

„Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova, i molimo građane da u tom periodu omoguće čitačima pristup vodomerima, da sa poklopca šahtova i iz samih šahova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera“, ističu u ovom javnom preduzeću.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje sa svojih vodomera. To mogu da urade svakog radnog dana od 7 do 13.30 časova na sledeće telefone: 530 – 344; 593 – 003; 535 – 773.

Korisnicima je pružena mogućnost da stanje svojih vodomera prijave preko mejl adrese sluzba.ocitavanja@vikzr.rs kao i slanjem sms poruke na broj 064/811 60 99, i ta mogućnost im je na raspolaganju neprekidno 24 časa. U oba slučaja korisnik navodi ime i prezime, adresu i stanja vodomera. Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja stanja, to učine najkasnije do 25-og u mesecu.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje na svojim vodomerima i pre posete čitača.

„Zamolili bismo korisnike da, koji u narednom vremenskom periodu neće biti kod kuće, obaveštenje sa informacijom o stanju vodomera istaknu na vidom mestu (kapija, prozor…) kako bi čitači evidentirali stanje vodomera“, navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Podeli članak
sinovoz
FAM