Servisne informacije

PROBLEMI SA VODOSNABDEVANJEM U CELOM GRADU

ZRENJANIN – Elektrodistribucija Zrenjanin je najavila da će u nedelju, 12. juna, obavljati radove na trafostanici koja obezbeđuje električnu energiju za rad bunarskih pumpi koje snabdevaju grad vodom.

voda

Predviđeno je da radovi traju od 5.30 do 10.30 časova. Prestanak napajanja bunarskih pumpi dovešće do prekida vodosnabdevanja u celom gradu, a da prekid ne bi trajao 5 sati tehnička služba JKP „Vodovod i kanalizacija“ je obezbedila agregate koji će nakon isključenja trafostanice snabdevati bunarske pumpe električnom energijom i omogućiti normalno vodosnabdevanje sa eventualinim nižim pritiskom u mreži.

– Agregati će biti uključeni čim radnici Elektrodistribucije stvore potrebne uslove nakon isključenja trafostanice. Procene su da će nakon nestanka vode u 5.30 ,već do 7.30 časova biti obezbeđeno vodosnabdevanje grada koje će trajati do 10 časova, kada ćemo isključiti agregate da bi se trafostanica ponovo pustila u rad. Nakon toga, po predviđenoj satnici aktivnosti, od 11 časova biće uspostavljeno uredno vodosnabdevanje – ističe Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“. 

Zbog ovog višečasovnog isključenja struje u utorak je proveren rad agregata, usled čega je tog dana došlo do kratkog prekida vodosnabdevanja i pada pritiska u mreži, ali zahvaljujući čemu će građani u nedelju imati relativno kratak prekid vodosnabdevanja, i umesto 5 sati on će trajati onoliko koliko je potrebno radnicima Elektrodistribucije da isključe trafostanicu i ponovo je priključe na električnu mrežu.

Podeli članak
sinovoz
FAM