Servisne informacije

POČINjE PRVO REDOVNO OČITAVANjE VODOMERA

ZRENjANIN – Od utorka, 1. marta, počinje prvo redovno očitavanje vodomera, od minimum tri koliko će ih biti u ovoj godini, najavilo je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

Očitavanje vodomera

Očitavanja će se istovremeno obavljati u Zrenjaninu i u osam naseljenih mesta: Čenti, Banatskom Despotovcu, Knićaninu, Tomaševcu, Botošu, Belom Blatu, Elemiru i Melencima. Nakon toga će očitavanje vodomera uslediti i u ostalim selima, a o tačnom rasporedu javnost će blagovremeno biti obaveštena.

– Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 9 do 14 časova, i molimo građane da u tom periodu omoguće čitačima pristup vodomerima, da sa poklopaca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje – poručuje Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu i kanalizaciji“.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na kojima mogu da jave stanje sa svojih vodomera. To mogu da urade svakog radnog dana od 7 do 13.30 časova na sledeće telefone: 530 – 344; 593 – 003; i 535 – 773.

Korisnicima je pružena mogućnost da stanje svojih vodomera prijave preko i-mejl adrese: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs kao i slanjem sms poruke na broj 064/811 60 99, i ta mogućnost im je na raspolaganju neprekidno 24 časa. U oba slučaja korisnik navodi ime i prezime, adresu i stanje vodomera. Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja stanja, to učine najkasnije do 25-og u mesecu.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje na svojim vodomerima i pre posete čitača.

– Zamolili bismo korisnike koji u narednom vremenskom periodu neće biti kod kuće da obaveštenje sa informacijom o stanju vodomera istaknu na vidnom mestu (kapija, prozor..), kako bi čitači evidentirali stanje – naglašava Gajin.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM