Servisne informacije Vesti Zrenjanin

Plansko ispiranje vodovodne mreže u naseljima Ruža Šulman i 4. jul

ispiranje vodovodne mreže

Danas, u prepodnevnim časovima, obavljaće se plansko ispiranje vodovodne mreže u gradskim naseljima Ruža Šulman i 4. jul.

 

Dok traje ispiranje može doći do manjeg pada pritiska vode u mreži, a nakon završetka posla i do kratkotrajnog zamućenja vode u pomenutim naseljima.

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina saopštilo je da ovo preduzeće održava više od 1.200 kilometara vodovodne mreže u gradu i selima. Jedna od redovnih aktivnosti na održavanju je i ispiranje vodovodne mreže. Ono se sprovodi planski i u kontinuitetu od proleća do kasne jeseni, odnosno dok vremenski uslovi to dozvoljavaju. U gradu se godišnje, u proseku, kompletna vodovodna mreža ispere četiri – pet puta, a u selima dva – tri puta.

 

Pročitajte još: Mihajlović: Nismo zaboravili na saobraćajnicu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad

 

Planskim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode.

 

Ispiranje se obavlja i nakon svake veće havarije na vodovodnoj mreži, čime se izbacuju mehaničke nečistoće iz cevi.

 

Pored planskog, sprovodi se i ispiranje mreže na osnovu prijave korisnika. Ako korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode, to mogu da prijave na telefon dispečerske službe 023/534-097 ili putem korisničkog mejla info@vikzr.rs.

 

„Ekipe „Vodovoda“ će u najkraćem roku obaviti ispiranje mreže na prijavljenoj lokaciji. Tokom ispiranja može doći do manjeg pada pritiska vode u mreži u reonu gde se ono obavlja. Po završetku posla moguća je kratkotrajna pojava zamućenosti vode koja se javlja, kao i nakon puštanja vode u mrežu posle sanacije kvara, zbog promene pritiska vode u mreži i njenog kovitlanja“, kažu u preduzeću.

 

Veći broj hidranata omogućava kvalitetnije ispiranje vodovodne mreže

 

U JKP „Vodovod i kanalizacija“ navode da su proteklih godina uložilli značajne napore i materijalna sredstva u održavanje i revitalizaciju hidranata preko kojih se obavlja ispiranje vodovodne mreže.

 

„O tome svedoči činjenica da je njihov broj u odnosu na period od pre tri – četiri godine gotovo udvostručen. Danas raspolažemo sa više od 300 hidranata, što pojedinačnih, što u sklopu crpnih stanica koje naše preduzeće održava. U tom pravcu nastavićemo da delujemo i ubuduće. Sa većim brojem hidranata povećava se mogućnost još kvalitetnijeg ispiranja mreže, ali i bezbednost građana. Hidranti se, naime, koriste i za gašenje požara“, objašnjavaju u ovom preduzeću.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „Planskim ispiranjem održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode.“
    Ne smem ni da zamislim šta sve putuje mrežom kada oni ovo kažu.

sinovoz
FAM