Servisne informacije

OTVARAJU SE BROJNA GRADILIŠTA

kanalizacija

ZRENJANIN – Programom poslovanja Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” iz Zrenjanina za ovu godinu predviđen je veliki broj projekata izgradnje vodovodne, fekalne i atmosferske kanalizacione mreže, pre svega u selima, ali i u samom gradu. Iz budžeta grada obezbeđena su neophodna sredstva za realizaciju ovih značajnih projekata, u ukupnom iznosu od 157 miliona dinara.

kanalizacija

– Do početka rada na terenu, JKP “Vodovod i kanalizacija” je pripremilo i kompletiralo projektno – tehničku dokumentaciju, raspisalo javne nabavke i potpisalo ugovore sa izvođačima, tako da su stvoreni svi uslovi da sa lepšim vremenom krenu i sami građevinski radovi – objašnjava direktor ovog komunalnog preduzeća Goran Tajdić.

Goran Tajdić
Goran Tajdić

Ovih dana su počeli zemljani radovi na izgradnji kišne kanalizacije u ulici Pere Dobrinovića, a vrednost investicije je oko pet miliona dinara. Započeta je i rekonstrukcija vodovodne mreže u naselju Šumica, a vrednost ovog posla se procenjuje na 13,7 miliona dinara.

– Kao što je i obećano, nastavlja se izgradnja fekalne kanalizacije u selima, pa je već počela gradnja potisnog voda od Kleka do Zrenjanina, čija je vrednost devet miliona dinara, a u utorak, 12. aprila, takođe u Kleku, nastavljaju se radovi na završetku kanalizacione mreže. Vrednost ove faze radova iznosi 23,2 miliona dinara – ističe Tajdić.

U Tomaševcu sutra startuje postavljanje temelja vodotornja, čija se konstrukcija već sklapa, i biće postavljena odmah nakon završetka betoniranja. Ukupna vrednost izgradnje vodotornja u Tomaševcu iznosi 27,2 miliona dinara. Za narednu nedelju planiran je i nastavak izgradnje kanalizacije u Lazarevu, odnosno potisnog voda od Lazareva do Kleka, za šta je izdvojeno 21 milion dinara.

– Završetak radova na vodovodnoj mreži u Mihajlovu, koji su kasnili zbog problema oko isporuke naručenih vodovodnih cevi, počeće takođe ove nedelje i njihovim okončanjem biće u potpunosti završena vodovodna mreža Jankov Most – Mihajlovo. Vrednost poslednje faze radova iznosi šest miliona dinara. Od ponedeljka, 18. aprila, nastavlja se i gradnja fekalne kanalizacije u Ečki, za šta je obezbeđeno oko 30 miliona dinara, a gradiće se i kanalizacija u Stajićevu, čija prva faza iznosi 12,5 miliona dinara, i u Lukićevu, gde je za prvu fazu radova izdvojeno 10 miliona dinara – navodi Tajdić i zaključuje da su u pitanju projekti od izuzetnog značaja za poboljšanje uslova života, pre svega seoskog stanovništva.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM