Servisne informacije

OSTAVLJAJU SMEĆE U OGROMNIM BURADIMA

cistoca

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” apelovalo je na građane da ne iznose smeće u buradima zapremine 200 litara, jer komunalci fizički nisu u mogućnosti da podignu takav teret. Komunalci podsećaju da se kante iz individualnog tipa stanovanja podižu i prazne ručno.

smece-otpad

“Takođe, komunalni otpad ne može da se odlaže u kutije koje su pocepane i razbacane, jer ga onda naši radnici moraju sakupljati ručno, a to nisu u obavezi. Kućni komunalni otpad odlaže se u tipske kante, plastične vreće ili kontejnere i na dan odnošenja iznosi se na ulicu ispred objekta. Sudove za komunalni otpad o svom trošku nabavljaju preduzeća, druga pravna lica, preduzetnici i građani”, navode u JKP “Čistoća i zelenilo”.

Sav otpad koji ne spada u kućni komunalni i koji “Čistoća” ne odnosi prilikom redovnih akcija, građani mogu odneti i odložiti na gradsku deponiju 24 časa dnevno. Građani koji imaju veće količine kabastog komunalnog otpada mogu zahtevati od preduzeća da im se ispred kuće ili stambene zgrade postavi kontejner zapremine 5 kubnih metara, a tu uslugu plaćaju prema važećem cenovniku.

“Ukoliko građani prihvate ove naše sugestije bićemo u mogućnosti da im uslugu iznošenja i deponovanja kućnog komunalnog otpada pružimo pravovremeno i kvalitetno,  na obostrano zadovoljstvo”, zaključuju u JKP “Čistoća i zelenilo”.

Podeli članak
sinovoz
FAM