Servisne informacije

Odnošenje kabastog smeća

ZRENJANIN – Prolećna akcija iznošenja kabastog otpada počeće 14. aprila i trajaće do 19. maja, saopšteno je iz zrenjaninskog Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“. Akcija će biti organizovana u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama.

Akcija traje do 19. maja
Akcija traje do 19. maja

– Primarni cilj jeste da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika i šut, kao i da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i ostalo. Sekundarni cilj akcije jeste da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija, kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima – objašnjava portparolka „Čistoće i zelenila“ Danijela Tančić.

Prolećna akcija biće sprovedena tako što će u svakoj mesnoj zajednici biti postavljena po dva kontejnera zapremine 5 kubnih metara, a koje će komunalci prazniti svakodnevno. Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti „Čistoći i zelenilu“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner, sve u skladu sa važećim cenovnikom preduzeća.

– Apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime onaj kabasti, koji zbog toga ostane pored kontejnera i narušava izgled našeg grada – poručuje Tančić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.