Servisne informacije

OBRATITE PAŽNJU NA OVE STVARI PRILIKOM OČITAVANJA VODOMERA

ZRENJANIN – Nakon uspešno sprovedenog trećeg redovnog očitavanja vodomera u toku septembra na teritoriji grada Zrenjanina i sedam sela, od 3. do 25. oktobra JKP „Vodovod i kanalizacija“ ovu akciju sprovešće i u preostalim mestima – Kleku, Lazarevu, Lukićevu, Stajićevu, Farkaždinu, Perlezu, Orlovatu, Tomaševcu, Belom Blatu, Aradcu, Tarašu, Ečki, i završiti u prošlom mesecu započeto očitavanje u Čenti, Elemiru i Melencima.

vodovod-2

– Ovim redovnim očitavanjem vodomera biće obuhvaćeni svi korisnici naših usluga, osim pravnih lica, koji se očitavaju svakog meseca, i samočitača koji sami prijavljuju stanja svojih vodomera. Ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ biće na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u ovom komunalnom preduzeću. 

Korisnici su u obavezi da omoguće pristup vodomeru i njegovo očitavanje, što znači da sa poklopca šahtova i iz samih šahtova uklone sve što bi otežalo ili onemogućilo očitavanje vodomera.

Kod korisnika koji ne budu kod kuće prilikom dolaska čitača, ili gde nije moguće obaviti očitavanje, biće ostavljeno pismeno obaveštenje o poseti sa brojevima telefona na koje mogu da jave stanje svojih vodomera.

– Apelujemo na korisnike da postupe po primljenom obaveštenju, jave stanje vodomera ili na telefon 535 – 773 dogovore posetu čitača ukoliko ne mogu sami da očitaju vodomer, jer ćemo u suprotnom biti u obavezi da ih opomenemo da to učine, a nakon toga i prijavimo nadležnoj komunalnoj inspekciji koja za nemogućnost očitavanja vodomera može da ih novčano kazni sa 5.000 dinara – napominje Gajin.

Korisnici mogu stanje svojih vodomera da prijave na tri načina: telefonom – svakog radnog dana od 7 do 15 časova na jedan od sledećih brojeva: 535-773, 530-344, 593-003; SMS porukom: na broj 064/811 60 99 (0 – 24 časa); ili slanjem mejla na: sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0 – 24 časa).

Prilikom poziva, u sms poruci ili mejlu potrebno je da korisnik navede ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

Bitno je da korisnici, bez obzira na način javljanja, prijave stanje vodomera najkasnije do 25-og u mesecu.

Svi korisnici koji žele mogu prijaviti stanje svojih vodomera i pre posete čitača.

Obaveštenje o stanju vodomera korisnici mogu i da istaknu na vidnom mestu na svojim objektima (kapija, prozor…) kako bi ih čitači evidentirali.

Podeli članak
sinovoz
FAM