Servisne informacije

Nova rashladna komora za leševe

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ najavilo je da će od narednog meseca početi sa radom nova rashladna komora, kapaciteta deset tona, u koju će biti odlagan otpad životinjskog porekla.

Portparolka „Čistoće i zelenila“ Danijela Tančić potvrdila je za portal „Zrenjaninski“ da je preduzeće pokrenulo postupak javne nabavke za rashladnu komoru, koja će zadovoljiti potrebe Zrenjanina i okolnih sela koja administrativno pripadaju gradu, za smeštaj leševa krupnih životinja do predaje kafileriji „Proteinka“ iz Sombora.

– Somborsko preduzeće je jedino na teritoriji Srbije registrovano za preradu otpada životinjskog porekla, zbog čega se njegovi radnici ne mogu uvek u kratkom roku odazvati na poziv za preuzimanje leševa životinja. Stoga je potrebno smestiti krupnije životinje, poput krava, u rashladnu komoru, gde će biti sve dok ih kafilerija ne preuzme – objašnjava Tančićeva.

U okviru zoohigijenske službe JKP „Čistoća i zelenilo“, inače, pre dve godine je izgrađena rashladna komora kapaciteta do dve tone. Ona je zadovoljavala potrebe za smeštanjem sitnijih životinja, ali se pokazalo da je potrebno povećati kapacitete rashladne komore. Zato je odlučeno da bude nabavljena još jedna, petostruko većeg kapaciteta.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.