Servisne informacije

NASELJA KOJA SPADAJU U PRIORITETE PRILIKOM KOŠENJA TRAVE

cistoca-dvoriste
JKP "Čistća i zelenilo"

ZRENJANIN – Služba za održavanje javnih zelenih površina pri Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ ovogodišnju akciju košenja trave počela je 16. marta.

kosenje-trave

Do sada je pokošena trava u centru grada, na Novom parkingu, Žitnom trgu, u naseljima D1, D2, D3, Ruža Šulman, Mala Amerika, u Naftaškom naselju, na Bagljašu i Novoj pijaci, u parkovima (Plankert, Čokliget, Karađorđev, Šećeranski, Putnikovo, Železnički, Spomen park, Brankovan, Trg Dositeja Obradovića, Park mladosti), na dečijim igralištima koja se nalaze u ulicama Milentija Popovića, Pariske komune, Goce Delčeva, Mladena Stojanovića i Stražilovskoj ulici.

Takođe, trava je pokošena i na zelenim površinama na magistrali, u ulicama Nikole Pašića, Beogradskoj, Žarka Zrenjanina, Cara Dušana, Miletićevoj, Pančevačkoj, Principovoj, Banatskoj, Baranjskoj, Despota Stefana, Zorana Kamenkovića, Koče Kolarova, zatim na Centralnom, Tomaševačkom i Temišvarskom groblju, kao i na kružnim raskrsnicama i stadionu „Benfil“.

Inače, gradskom odlukom o održavanju komunalne higijene propisano je da se košenje trave na javnim površinama obavlja po potrebi, a najkasnije kada visina trave dostigne 25 cm, s tim da se prvo košenje mora obaviti do 15. aprila. Kada će sezona košenja biti započeta i koliko će trajati najviše zavisi od vremenskih uslova.

Prioritet u košenju ima takozvana „plava zona“ u koju spadaju centar grada, Novi parking i Trg JNA, potom gradski parkovi, magistrala, ulice Nikole Pašića, Žarka Zrenjanina, Cara Dušana, Miletićeva, Pančevačka, Principova, Despot Stefana, Baranjsaka, Banatska, Vardarska – Madač Imrea, Zorana Kamenkovića, naselja Bagljaš, Brigadira Ristića, Duvanika, Dunavska, Mala Amerika, Ruže Šulman, D1, D2, D3, Jovana Popovića, Uroša Predića, Ive Andrića, kao i dečija igrališta.

Takođe, Služba za održavanje javno zelenih površina po vrlo povoljnim cenama pruža pravnim i fizičkim licima sledeće usluge: projektovanje i formiranje novih zelenih površina uz planiranje zemljišta (sejanje trave, postavljanje tepih trave, sadnja sezonskog cveća, lišćara, četinara i šiblja), košenje zelenih površina, sadnja i okopavanje ruža, orezivanje žive ograde i drugo.

Od inženjera iz Službe za održavanje javno zelenih površina pravna i fizička lica mogu dobiti sve savete iz oblasti pejzažne arhitekture i hortikulture.

Sve informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona 023/522-350 lokal 123, ili u sedištu preduzeća „Čistoća i zelenilo“, u ulici Beogradska 17, svakog radnog dana od 7 do 15 časova.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM