Servisne informacije

JESENJA AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA

Mužlja

ZRENJANIN – Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje 5.oktobra i trajaće do 5.novembra. Akcija se organizuje u saradnji sa svim mesnim zajednicama na teritoriji grada.

 

 

Primarni cilj akcije je da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane. Sekundarni cilj akcije  je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

 

Jesenja akcija  se sprovodi tako, što će u svakoj mesnoj zajednici po dva dana biti postavljeni kontejneri zapremine 5 kubika a prazniće se svakodnevno.

 

Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad  zapremine 5 kubika i da za tu uslugu plate po  važećem cenovniku.

 

Iz “Čistoće” apeluju na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni  otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa on ostaje pored kontejnera i narušava izgled grada.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz