Servisne informacije

ISPIRANJE VODOVODNE MREŽE NA ZELENOM POLJU

ispiranje-voda

ZRENJANIN – U periodu od 24. do 28. jula ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina ispiraće vodovodne mreže na Zelenom polju, što će biti drugo ovogodišnje plansko ispiranje mreže na teritoriji ove gradske mesne zajednice.

 

ispiranje-voda

 

U toku prepodnevnih časova, dok traje ispiranje mreže, postoji mogućnost da dođe do manjeg pada pritiska u mreži.

 

Ispiranjem vodovodne mreže održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode, a nakon svake veće havarije izbacuju se mehaničke nečistoće iz mreže.

 

Pored planskog ispiranja mreže, sprovodi se i ispiranje po prijavi korisnika. Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 i besplatne korisničke info linije 0800/024-023, i ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ će isprati mrežu na prijavljenoj lokaciji.

 

– U proteklom periodu naše preduzeće uložilo je značajne napore i materijalna sredstva u održavanje i revitalizaciju hidranata preko kojih se sprovodi ispiranje vodovodne mreže, pa je njihov broj, u odnosu na period od pre godinu dana, skoro udvostručen. Trenutno raspolažemo sa oko 230 pojedinačnih hidranata i 40 hidranata u sklopu crpnih stanica – navodi Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunkacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

U jednom periodu izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove, pa se za veliki broj njih ne zna tačna lokacija.

 

– Iz tog razloga pozivamo građane da ukoliko u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama uoče hidrante, da o tome obaveste naše preduzeće na već pomenute brojeve telefona, da bismo ih revitalizovali i stavili u funkciju. Na taj način povećava se mogućnost još kvalitetnijeg ispiranja mreže, ali i ukupna bezbednost jer se hidranti koriste i za gašenje požara. Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima koji su se odazvali našem apelu i prijavili uočene hidrante o kojima smo potom preuzeli brigu i stavili ih u funkciju – ističe Gajin.

Podeli članak
sinovoz
FAM