Servisne informacije

ISPIRANJE VODOVODNE MREŽE, NA REDU SU OVA NASELJA

ZRENJANIN – Do kraja ove i tokom cele naredne nedelje, odnosno u periodu od 3. do 11. avgusta, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ ispiraće vodovodnu mrežu na Gradnulici i Šumici, što će biti treće ovogodišnje plansko ispiranje mreže na teritoriji pomenute dve gradske mesne zajednice.

 

vodovodne mreže

 

U toku prepodnevnih časova, dok traje ispiranje mreže, postoji mogućnost da dođe do manjeg pada pritiska u mreži.

 

Ispiranjem vodovodne mreže održava se mikrobiološka ispravnost vode, uklanjaju se mikronečistoće iz vodovodnih cevi i povećava bistrina vode, a nakon svake veće havarije izbacuju se mehaničke nečistoće iz mreže.

 

Pored planskog, sprovodi se i ispiranje po prijavi korisnika. Ukoliko korisnici uoče neke promene u karakteristikama vode to mogu prijaviti putem telefona dispečerske službe 023/534-097 i besplatne korisničke info linije 0800 /024-023 i ekipe „Vodovoda i kanalizacije“ će obaviti ispiranje mreže na prijavljenoj lokaciji.

 

– U proteklom periodu naše preduzeće uložilo je značajne napore i materijalna sredstva u održavanje i revitalizaciju hidranata preko kojih se ispira vodovodna mreža, pa je njihov broj, u odnosu na period od pre godinu dana, skoro udvostručen i trenutno raspolažemo sa oko 230 pojedinačnih i 40 hidranata u sklopu crpnih stanica. U jednom periodu izgradnje grada hidranti nisu unošeni u planove, pa se za veliki broj njih ne zna tačna lokacija i iz tog razloga pozivamo građane da, ukoliko u blizini svojih objekata i na drugim javnim površinama uoče hidrante, o tome obaveste naše preduzeće na već pomenute brojeve telefona, kako bismo ih revitalizovali i stavili u funkciju – naglašava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

 

Kako navodi Gajin, na taj način se povećava mogućnost još kvalitetnijeg ispiranja mreže, ali i ukupna bezbednost, jer se hidranti koriste i za gašenje požara.

 

– Ovom prilikom se zahvaljujemo građanima koji su se odazvali našem apelu i prijavili uočene hidrante o kojima smo potom preuzeli brigu i stavili ih u funkciju – dodaje Gajin.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „…o kojima smo potom preuzeli brigu i stavili ih u funkciju“!!!???
    A, ŠTA STE DO SADA RADILI…KO JE BRINUO O TAKO VAŽNOJ OPREMI…BLAGO NAMA, NAROD PLAĆA!!!???
    Kako li je, tek u selima, tamo su, čitave deonice ZAPUŠENE, JER SE NE VRŠI ISPIRANJE, A, U ELEMIRU, NA PRIMER, NEMA ŠAHTOVA, KOJI SU UREDNO PLAĆENI, NEKI I 2X, PA, PRILIKOM INTERVENCIJA U ULICI, ISKLJUČUJU CELO SELO!!!
    Bilo bi dobro, da postoji „knjiga održavanja i intervencija“, za svaki vodovod, pa bi onda imali uvida „U „RADOVE“ korisnika vodovoda „DOBIJENIH“ NA KORIŠĆENJE I EKSPLOATACIJU!!!
    Pozdrav iz Elemira!

sinovoz