Servisne informacije Vesti Zrenjanin

Havarija na magistralnom vodu vodovodne mreže u Gradnulici

sanacija kvara na magistralnom vodu
Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

U toku su radovi na sanaciji kvara na magistralnom vodu zrenjaninskog vodovoda u blizini raskrsnice ulica Cara Dušana i Slovačke, u gradskom naselju Gradnulica.

 

Kako saopštavaju iz Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, u prepodnevnim časovima došlo je do havarije na magistralnom vodu vodovodne mreže u blizini raskrsnice ulica Cara Dušana i Slovačke, u gradskom naselju Gradnulica.

 

sanacija kvara na magistralnom vodu
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

„Odmah po saznanju, ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ izašle su na teren i započele radove na sanaciji kvara. Prilazak neposrednom mestu kvara onemogućavalo je razgranato korenje velikog stabla. Zbog toga su angažovani radnici Elektrodistribucije da isključe struju kako bi radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ bezbedno uklonili stablo i korenje. Pomenuti radovi završeni su oko 14 časova“, saopštavaju iz zrenjaninskog JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Pročitajte još: Raspored kontejnera za kabasti otpad za period od 4. do 8. juna

 

Time su stvoreni uslovi za otpočinjanje sanacije kvara na magistralnom vodu. Kvar je većeg obima i zbog specifičnosti samih radova trenutno se ne mogu dati precizne procene kada će radovi biti završeni. Sigurno je da će potrajati više časova.

 

sanacija kvara na magistralnom vodu
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Postoji mogućnost povremenog pada pritiska vode u mreži

 

Iz ovog javnog preduzeća ističu da je, zahvaljujući angažovanju radnika na terenu, obezbeđeno vodosnabdevanje većeg dela grada, koji se snabdeva vodom sa ovog magistralnog voda.

 

Bez vode je deo ulice Cara Dušana, Slovačke i delovi ulica koje gravitiraju ka Karađorđevom parku.

 

„Tokom izvođenja radova postoji mogućnost povremenog pada pritiska vode u mreži. Do zamućenja vode u delovima grada koji se snabdevaju vodom sa ovog magistralnog voda došlo je zbog pomenute havarije“, napominju iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

sanacija kvara na magistralnom vodu
Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM