Servisne informacije

ČISTOĆA I ZELENILO: Počela je jesenja akcija iznošenja kabastog otpada

akcija iznošenja kabastog otpada
Foto: Pixabay

Počela je jesenja akcija iznošenja kabastog otpada i trajaće narednih mesec dana. Akciju organizuje Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama.

 

Primarni cilj akcije jeste da se građani oslobode kabastog otpada, kao što su stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da se očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrumi, tavani…

 

Sekundarni cilj akcije je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima.

 

U svakoj mesnoj zajednici kontejneri zapremine 5 kubnih metara stajaće po dva dana, a prazniće se svakodnevno.

 

Građani koji imaju veće količine kabastog otpada mogu se obratiti „Čistoći“ sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad zapremine 5 kubika, a tu uslugu platiće po važećem cenovniku.

 

„Apelujemo na građane da kabasto smeće ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa on ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada“, poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

Kontejneri za kabasto smeće danas se nalaze u Mesnoj zajednici „Dositej Obradović“, i to na uglu ulica Save Tekelije i Toše Jovanovića, u naselju Ruža Šulman – kod škole „2. oktobar“, na uglu Toše Jovanovića i Frankopanove, i na platou na Trgu JNA, na delu koji nije popločan.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM