Servisne informacije

CENE UREĐENJA GROBNIH MESTA

ZRENJANIN – Pošto neki korisnici nisu u mogućnosti da brinu o uređenju grobnh mesta, zbog bolesti, starosti, promene prebivališta i sličnog, ili jednostvno žele da im taj posao bude profesionalno obavljen, JKP “Čistoća i zelenilo” pruža usluge uređenja grobnih mesta po veoma povoljnim cenama.

Ulaz u Centralno groblje
Ulaz u Centralno groblje

Cena uređenja grobnog mesta bez ploče na godišnjem nivou iznosi 3.520 dinara, a uređenje grobnog mesta sa pločom košta 2.508 dinara godišnje. Uređivanje običnog grobnog mesta obuhvata šišanje i čupanje trave, okopavanje i grabuljanje, pranje okvira i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega u zimskom periodu. Održavanje grobnice i grobnog mesta sa pločom (imitirane grobnice) obuhvata pranje okvira, ploče i spomenika, odnošenje smeća i čišćenje snega.

Sve informacije zainteresovani građani mogu dobiti u prodavnici pogrebne opreme radnim danima od 7 do 21 čas, subotom od 8 do 20 sati i nedeljom od 8 do 16 časova, ili putem telefona 023 / 561 – 473, kao i u kancelariji Pogrebne službe, svakog radnog dana od 7 do 15 časova, ili putem telefona 023 / 525 – 737. Adresa je Svetosavska ulici 25.

Podsetimo, JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina se stara o sedam grobalja u gradu. Sahranjivanje se obavlja na Centralnom, Tomaševačkom, Temišvarskom, Gradnuličkom, Katoličkom, Reformatsko – evangelističkom i Mužljanskom groblju.

Odlukom o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju propisano je da se o uređenju i održavanju grobnih mesta i nadgrobnih obeležja na njima staraju isključivo njihovi korisnici: porodica i srodnici umrlog, odnosno druga lica koja preuzmu obavezu održavanja grobnog mesta.

Podeli članak
sinovoz
FAM