Servisne informacije

AKO VAM NISU JASNI JANUARSKI RAČUNI „VODOVODA“, EVO O ČEMU JE REČ

ZRENJANIN – Zrenjanincima su ovih dana, posle desetak godina, na kućne adrese ponovo stigli računi iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ za utrošenu vodu u januaru.

Neki su bili iznenađeni i iznosom, ali i količinom utrošene vode. Javili su se i našem portalu. Odgovor smo potražili u zrenjaninskom „Vodovodu“.

– Količina obračunate utrošene vode u zimskom periodu, od oktobarskog do martovskog računa, obračunava se na osnovu ukupne potrošnje u toku prethodne godine i u vidu akontacije se fakturiše na računima za pomenute mesece. Tako je učinjeno i na računu za januar, koji je ispostavilo JKP „Vodovod i kanalizacija“, a na kojem se posle više od deset godina, koliko je funkcionisao sistem objedinjene naplate, nalaze samo usluge koje pruža naše preduzeće – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Dakle, sve akontacije koje se budu naplaćivale u toku zimskog perioda sabraće se sa poslednjim očitanim stanjem u septembru i uporediti sa stvarnim stanjem nakon očitavanja vodomera koje će biti sprovedeno u martu.

– Ukoliko se pokaže da je očitano stanje manje od onog koji čini zbir očitanog stanja u septembru, plus zimske akontacije, korisnik će, jer je u pretplati, biti oslobođen plaćanja naših usluga do momenta dok mu stanje na vodomeru ne dostigne očitano stanje. U drugom slučaju, ukoliko je očitano stanje veće od onog koji čini pomenuti zbir stanja, korisnik će za iskazanu razliku biti zadužen na prvom narednom računu, to jest na računu za mart. U pitanju je praksa koja traje godinama unazad i koja omogućuje da ni jedna strana tokom perioda kada nije moguće očitavati vodomere ne bude na gubitku – naglašava Gajin.

Svi korisnici koji ne žele da budu akontativno zaduživani mogu prijaviti stanje svojih vodomera najkasnije do 25-tog u mesecu i u tom slučaju će na računu biti zaduženi za prijavljeni iznos, a provera tačnosti prijavljenih iznosa utvrdiće se tokom martovskog očitavanja vodomera, a na računu za pomenuti mesec naći će se i eventualne pomenute korekcije.

Korisnici stanje svojih vodomera mogu prijaviti na tri načina:

– Telefonom – svakog radnog dana od 7 do 14 časova pozivanjem jednog od sledećih brojeva: 530-344, 593-003 ili 535-773

– Slanjem mejla –na adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs

– Sms porukom – na broj telefona 064/811 60 99

U slučajevima slanja stanja vodomera mejlom i sms porukom korisnik obavezno navodi ime i prezime, adresu i stanje vodomera. Obe pomenute usluge na raspolaganju korisnicima 24 časa.

Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti pozivanjem broja besplatne korisničke info linije 0800/ 024 – 023 ili na šalteru 1 u zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“, u Petefijevoj 3, od 7 do 15 časova.

Reklamacije na dostavljene račune korisnici mogu uputiti preduzeću isključivo pisanim putem najkasnije do 20. u mesecu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz