Region YSLAJDER

ZLOUPOTREBE PRILIKOM ISPLATE ODŠTETNIH ZAHTEVA ZBOG UJEDA PASA

ZRENJANIN – Na današnjoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, kojom je predsedavala načelnica Snežana Vučurević, bilo je reči i o izradi dokumenata Plana odbrane lokalnih samouprava.

O obavezi izrade ovih planova i podacima dokle se stiglo u njihovoj izradi u svim jedinicama lokalnih samouprava govorio je pukovnik i načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane u Novom Sadu Miodrag Nadlački, a sednici je prisustvovao i potpukovnik i načelnik Centra MO u Zrenjaninu Radovan Jazić.

– Na sednici Saveta usvojen je i predlog Plana rada Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga za 2017. godinu, a jedna od tema je bila i borba protiv sive ekonomije. U tom smeru inspekcije nadležne za područje Okruga svakodnevno po nalozima, ali i po zahtevima građana, obavljaju inspekcijske kontrole, kojima preduzimaju mere u otklanjanju nepravilnosti u radu i nepoštovanju zakona – kaže načelnica Snežana Vučurević.

Na sednici Saveta je razmatran i problem vezan za pse lutalice, njihovo sklanjanje sa otvorenog prostora, isplata odštetnih zahteva zbog ugriza pasa lutalica iz budžeta lokalnih samouprava i zloupotrebe koje se javljaju po tom pitanju. Pošto je problem kompleksan prihvaćen je predlog da se u narednom periodu organizuje okrugli sto kojem bi prisustvovali predstavnici šire društvene zajednice u cilju iznalaženja adekvatnog rešenja, kako po bezbednost građana tako i dobrobiti životinja.

Predočena je i informacija i o stanju popisa nezakonito izgrađenih objekata zaključno sa 17. martom, do kada je u Okrugu popisano 34.729 objekata, s tim da su opštine Nova Crnja i Sečanj završile popis. S obzirom na to da je po oceni Ministarstva građevinarstva popis pri kraju i da će najverovatnije biti okončan do kraja tekućeg ili narednog meseca, Ministarstvo je najavilo intezivniji početak druge faza koja se odnosi na donošnjenje rešenja o ozakonjenju uz očekivanje da će u naredne tri godine i ova faza biti uspešno okončana.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ova gospođa nema druga posla nego se bavi nebitnim temama. Sve propada a grad sve više tone u bedu i siromaštvo. Umesto da se bori za prestanak pljačke celog Srednjeg Banata /nafta i gas/ ona se bavi tra la la temama, a to verovatno da joj prođe vreme pošto plata ide svaki mesec. To se kaže: radio ne radio svira ti radio!

sinovoz
FAM