Region Vesti Zrenjanin

Žitište, Sečanj i Nova Crnja unapređuju oblast telekomunikacija

sredstva dobili sečanj, žitište i nova crnja

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava sa teritorije Vojvodine o dodeli bespovratnih sredstava za finansiranje projekata iz oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva za 2020. godinu.

 

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od gotovo 5,2 miliona dinara, između ostalih dobile su opštine Žitište, Sečanj i Nova Crnja.

 

– Realizacijom ovih ugovora biće znatno unapređena oblast telekomunikacija u osam opština u Vojvodini. Sredstva su namenjena za postavljanje video-nadzora u brojnim predškolskim i školskim ustanovama, kao i za jačanje kapaciteta interneta. To je posebno značajno za turističku privredu – rekao je Mirović.

 

PROČITAJTE JOŠ: Prihodi i rashodi: Izmene u ovogodišnjem budžetu opštine Žitište

 

Ovaj konkurs je, kako je ocenio, samo jedan od mnogih kojima Pokrajinska vlada pokazuje razumevanje za manje razvijene sredine i opštine.

 

– Ovo je ujedno i zadatak drugim sekretarijatima i Upravi za kapitalna ulaganja. Treba uvek i na svakom konkursu da pružimo podršku lokalnim samoupravama, posebno onim manje razvijenim, za pripremu projektne dokumentacije i za investiranje u svim projektima koji doprinose boljem životu građana u tim sredinama – naveo je Mirović.

 

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je da projekti koji će biti realizovani zahvaljujući ovom konkursu imaju za cilj i povećanje bezbednosti i kvaliteta života građana.

 

– Budžet sekretarijata je 60 odsto veći nego prošlogodišnji. Sav taj novac će biti usmeren upravo privredi i turizmu u lokalnim zajednicama – kazao je Ivanišević.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM