Region Vesti Zrenjanin

Žitište se priključilo kampanji “Šampioni bezgotovinskog plaćanja”

Žitište

Opština Žitište je jedna od 60 lokalnih samouprava u Republici Srbiji koje su se priključile nacionalnoj kampanji „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“. Ove lokalne samouprave su iskazale spremnost da modernizuju svoje usluge i uvedu bezgotovinsko plaćanje za građane i privredu.

 

Uvođenjem POS terminala u pisarnici zgrade Opštine Žitište, građanima je omogućeno plaćanje taksi i naknada platnim karticama na jednom mestu. To mogu obaviti u što kraćem roku i bez čekanja u redu.

 

Kampanja koju organizuje Kancelarija za IT i eUprava Vlade Republike Srbije, u saradnji sa NALED-om, a uz podršku kompanija Mastercard i Visa, uključuje i takmičenje pod sloganom „Plati i pobedi“, u cilju izgradnje efikasne i transparentne javne uprave u službi građana.

 

Pročitajte još: Brana na reci Tamiš privlači kupače ali i pecaroše (Foto)

 

Lokalna samouprava koja bude imala najviše ostvarenih plaćanja elektronskim karticama na šalterima u odnosu na broj stanovnika dobiće dečije igralište u vrednosti od 20.000 evra. Pet prvoplasiranih lokalnih samouprava će dobiti internet prezentaciju „U službi građana“. A prvih deset će dobiti plaketu „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“.

 

„Pozivamo sve građane opštine Žitište da se priključe ovoj kampanji koja će trajati do 31. decembra“, saopšteno je iz žitištanske lokalne samouprave.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM