Region Vesti Zrenjanin

Žitište izdvaja 2,3 miliona dinara za unapređenje bezbednosti saobraćaja

žitište
Foto: Zoran Bogaroški

Za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Žitište, ova lokalna samouprava u 2020. godini imaće na raspolaganju 2,3 miliona dinara.

 

To su sredstva od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji opštine Žitište. Način korišćenja sredstava namenjenih za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima utvrđuje opština.

 

Najviše novca biće usmereno za popravljanje i unapređenje saobraćajne infrastrukture, i to ukupno 1.150.000 dinara.

 

Pročitajte još: Sudari zbog neustupanja prvenstva prolaza i neprilagođene brzine

 

Za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, u akcijama kao što je „Šta znaš o saobraćaju“, predviđeno je 150.000. Za preventivno – promotivne aktivnosti biće izdvojeno 100.000 dinara.

 

Za akciju nabavke autosedišta za svu provrođenu decu planirano je 300.000 dinara, a za naučno-istraživački rad u oblasti bezbednosti saobraćaja 50.000.

 

Pročitajte još: Prosečna novembarska zarada najveća u Zrenjaninu, a najmanja u Žitištu

 

Za tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije, za nabavku opreme za video nadzor saobraćajnih tokova na saobraćajnoj mreži i tehničko opremanje policije vozilima i opremom, biće izdvojeno pola miliona dinara.

 

Iznos od 50.000 dinara predviđen je za troškove rada žitištanskog Saveta za bezbednost saobraćaja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM