Region

ŽITIŠTANIN NA SKUPU POSVEĆENOM BEZBEDNOSTI NA RADU

Dragoslav Tomović i Petar Stanić

ŽITIŠTE – Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu Srbije je, u saradnji sa Unijom poslodavaca Srbije – sektorom za preventivni inženjering, organizovalo u Kragujevcu dvodelni skup iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu. Na ovom skupu učestvovao je i predsednik Udruženja zaštite na radu opštine Žitište Petar Stanić.

Dragoslav Tomović i Petar Stanić

Tema su bili novi propisi u oblasti bezbednosti i zdravlju na radu, o čemu je govorila Vera Božić Trefalt, iz Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, a primere dobre prakse sprovođenja praktične nastave učenika iz bezbednost i zdravlja na radu, izložio je direktor Politehničke škole Kragujevac Siniša Kojić, kao i Dragoslav Tomović, predsednik Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu Srbije.

Drugi deo skupa je organizovan kao kros – sektorski sastanak koji se odvija u okviru aktivnosti projekta „Povećanje kapaciteta i jačanja uloge regionalnih organizacija civilnog društva (CSO) za poboljšanje uslova rada i dijaloga sa javnim institucijama“.

Predsednik Udruženja zaštite na radu Žitište Petar Stanić govorio je o ključnoj ulozi organizacija civilnog društva, strukovnih udruženja i drugih organizacija civilnog društva u procesu donošenja odluka na svim nivoima.

Na skupu su učestvovali predstavnici Unije poslodavaca Srbije, sindikata, Udruženja poslodavaca, medijskih organizacija, a ukupno ih je bilo 104.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz