Region

ZAVRŠENA IZGRADNJA VODOVODNE MREŽE MIHAJLOVO – JANKOV MOST

MIHAJLOVO, JANKOV MOST – Završetkom poslednje faze radova u Mihajlovu, u potpunosti je kompletirana vodovodna mreža Mihajlovo – Jankov Most i u narednom periodu predstoji njen tehnički prijem, saopštilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

vodovod

Poslednja faza obuhvatala je izgradnju oko 4.400 metara vodovodne mreže u Mihajlovu i radove na izvorištu u tom selu, odakle se snabdevaju vodom i Mihajlovo i Jankov Most.

– Na izvorištu je završeno više od 90 odsto posla. Svi radovi koji se tiču funkcionisanja izvorišta, a samim tim i vodovodne mreže, su završeni, a potrebno je još postaviti zaštitnu ogradu oko izvorišta i uraditi prilazni put – objašnjava Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U toku radova na samom izvorištu obezbeđen je prostor za eventualnu izgradnju vodotornja u Mihajlovu, a pripremljen je i priključak za spajanje vodovodne mreže Mihajlovo – Jankov Most na gradsku vodovodnu mrežu, čime je ispunjen jedan deo uslova da u skorijoj budućnosti i pomenuta dva sela budu snabdevana vodom iz prečišćivača pitke vode.

Sredstva za ovu fazu radova na vodovodnoj mreži u iznosu od oko 5,3 miliona dinara obezbedila je lokalna samouprava, odnosno Grad Zrenjanin, a radovi koji su završeni i pre planiranog roka od 100 dana su povereni JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.