Region

Završena izgradnja teniskog terena, već se igraju rekreativni mečevi

teniski teren u Elemiru

Izgradnja teniskog terena u Elemiru, koju je finanansirala kompanija NIS, završena je, i na njemu se već igraju rekreativni mečevi.

 

Teniski teren je sa kvalitetnom podlogom od šljake, ograđen je žicom i ima reflektore, pa je moguće igrati i noću. Uskoro se očekuje i zvanično otvaranje ovog novog sportskog objekta u Elemiru.

 

Gradnju je finansirala kompanija NIS, u okviru projekta “Zajednici zajedno”, a na inicijativu Sportskog društva “Naftagas” iz Elemira.

 

A kao zanimljivost navodimo podatak iz pera pokojnog Borisa Pavlova, koji se bavio proučavanjem istorije Elemira, posebno vlastelinstva imućne porodice Kiš, jermenskog porekla. On piše da je u Elemiru septembra 1806. otvoreno prvo tenisko igralište!

 

“Prvu loptu preko mreže prebacila je Levenova sestra (Erne Leven penzionisani bečki general), koja je prema opisu događaja zadivila prisutne dame i gospodu. Celog septembra, pa do kraja oktobra, igralište je bilo u centru pažnje ljubitelja do tada nepoznatog novog sporta”, piše Boris Pavlov.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • TENISKI TEREN JE POSTOJAO I U SRPSKOM ELEMIRU, U DVORIŠTU KAFANE KOD BRANE “PAPRIKE”, ŠTO SE VIDI NA SNIMKU ONDAŠNJIH FUDBALERA, OD PRE, OKO, 100 GODINA!
    A, OVAJ NOVI JE LEP OBJEKAT, OSIM, ŠTO SE NE VIDE I “DRUGI SADRŽAJI”, SVLAČIONICA, TRIBINE, KAFANICA I DR., NEMA NI DRENAŽU, A, KADA PLJUSNE JAČA KIŠA, LIČIĆE NA KADU, JER JE OKOLO VISOK BETON OD OGRADE!
    POZDRAV IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM