Region Vesti Zrenjanin

Zatvoren put zbog izlivanja Tamiša, i dalje na snazi vanredna odbrana

punjenje džakova
Foto: JVP "Vode Vojvodine"

Zbog izlivanja Tamiša iz svog korita, zatvoren je opštinski put između Botoša i Tomaševca, saznaje portal zrenjaninski.com od upravljača, Javnog preduzeća za urbanizam iz Zrenjanina.

 

Saobraćaj preko mosta koji se nalazi na tom putu biće obustavljen do daljeg. Vozači se mole da koriste alternativne saobraćajnice.

 

JVP „Vode Vojvodine“ je saopštilo da je na desnom i levom nasipu na reci Tamiš i dalje na snazi vanredna odbrana od poplava. Vodostaj iznosi 716 centimetara, što je za 174 centimetra više nego juče. Dužina odbrambene linije na kojoj se sprovodi vanredna odbrana iznosi 30,53 kilometra i proteže se od rumunske granice do Sečnja.

 

Pročitajte još: Tamiš opasno preti, raste nekoliko centimetara na sat, svi u pripravnosti!

 

Na teren je dopremljeno 30.000 malih i 100 džambo džakova, a u toku dana će biti napunjeno još. Džakovi se raspoređuju na predviđene lokacije i u slučaju potrebe biće postavljeni. Trenutno nema slabih tačaka na nasipima i nisu evidentirani negativni pokazatelji njihove stabilnosti.

 

reka tamiš
Foto: JVP „Vode Vojvodine“

 

Danas je proglašena redovna odbrana od poplava na reci Brzavi, na desnom i levom nasipu, od granice sa Rumunijom do ušća u kanal Banatska Palanka – Novi Bečej. Dužina ove odbrambene linije je 36,37 kilometara, a trenutni vodostaj 224 centimetra.

 

Redovna odbrana od poplava je i dalje na snazi na ustavama „Tomaševac“ i „Botoš“, kao i na delu Tamiša od Sečnja do ušća kanala Banatska Palanka – Novi Bečej, u dužini od 31,11 kilometara.

 

Republički hidrometeorološki zavod najavljuje dalji porast vodostaja na Tamišu i Brzavi.

 

Službe JVP „Vode Vojvodine“ su na terenu i prate razvoj situacije, u skladu sa Opštim i operativnim planom za odbranu od poplava.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM