Region

ZATVARANJE PUTA DOVELO U PITANJE OPSTANAK RASADNIKA

Rasadnik Radišić

Rasadnik „Radišić“ postoji više od 40 godina, a nedavno zatvaranje lokalnog puta od Žabaljskog mosta do Babatova možda na ovaj porodični biznis stavi i katanac.

Rasadnik "Radišić"
Rasadnik „Radišić“

– Od kada je put zatvoren moj radni dan počinje ovako: iz Zrenjanina idem u Aradac po radnike, pa se vraćam u Zrenjanin, pa idem u Elemir do Babatova, pa do rasadnika. Kad to ponovim uveče, tog sam dana prešao 75 kilometara – kaže za portal zrenjaninski.com Sava Radišić i dodaje:

– Zatvaranje ovog puta je neobjašnjivo. Nasip je stabilan, pre 20-tak godina podignut za još jedan metar, dolma je bila široka 8 metara, jer je uvek bilo u planu da se tu napravi saobraćajnica za laka putnička vozila i teretna do 5 tona. Od Žabaljskog mosta do Zrenjanina ima još 13 ovakvih ukrštanja i nijedno nije sporno, samo ovo – veli Radišić.

U rasadniku radi cela porodica Radišić, a u toku sezone uvek je angažovano 10 radnika koji su svoj život vezali uz rasadnik i Radišiće. Ukoliko se put ne otvori, sve ovo dovedeno je u pitanje.

– Ovde ima 35 hektara pod voćem. Dolaze nam kupci i poslovni partneri. Kako da im objasnim da do nas treba da pređu 30 kilometara umesto tri. I kome je u interesu zatvaranje puta koji je žila kucavica, ja stvarno ne znam – ogorčen je Radišić koji dodaje da je očekivao da u rasadnik konačno stigne struja, a ne da se stanje vrati na pre pola veka.

Ogorčeni meštani Taraša, Elemira i vlasnici gazdinstava pored puta organizuju protest u četvrtak, u 10 časova. O ovom problemu, inače, portal zrenjaninski.com je prvi pisao još 10. avgusta, a opširnije možete pročitati ovde. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz