Region

ZATVARANJE PUTA DOVELO U PITANJE OPSTANAK RASADNIKA

Rasadnik Radišić

Rasadnik „Radišić“ postoji više od 40 godina, a nedavno zatvaranje lokalnog puta od Žabaljskog mosta do Babatova možda na ovaj porodični biznis stavi i katanac.

Rasadnik "Radišić"
Rasadnik „Radišić“

– Od kada je put zatvoren moj radni dan počinje ovako: iz Zrenjanina idem u Aradac po radnike, pa se vraćam u Zrenjanin, pa idem u Elemir do Babatova, pa do rasadnika. Kad to ponovim uveče, tog sam dana prešao 75 kilometara – kaže za portal zrenjaninski.com Sava Radišić i dodaje:

– Zatvaranje ovog puta je neobjašnjivo. Nasip je stabilan, pre 20-tak godina podignut za još jedan metar, dolma je bila široka 8 metara, jer je uvek bilo u planu da se tu napravi saobraćajnica za laka putnička vozila i teretna do 5 tona. Od Žabaljskog mosta do Zrenjanina ima još 13 ovakvih ukrštanja i nijedno nije sporno, samo ovo – veli Radišić.

U rasadniku radi cela porodica Radišić, a u toku sezone uvek je angažovano 10 radnika koji su svoj život vezali uz rasadnik i Radišiće. Ukoliko se put ne otvori, sve ovo dovedeno je u pitanje.

– Ovde ima 35 hektara pod voćem. Dolaze nam kupci i poslovni partneri. Kako da im objasnim da do nas treba da pređu 30 kilometara umesto tri. I kome je u interesu zatvaranje puta koji je žila kucavica, ja stvarno ne znam – ogorčen je Radišić koji dodaje da je očekivao da u rasadnik konačno stigne struja, a ne da se stanje vrati na pre pola veka.

Ogorčeni meštani Taraša, Elemira i vlasnici gazdinstava pored puta organizuju protest u četvrtak, u 10 časova. O ovom problemu, inače, portal zrenjaninski.com je prvi pisao još 10. avgusta, a opširnije možete pročitati ovde. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM