Region

Zašto se odugovlači sa izgradnjom nove kuglane u Novom Bečeju?

kuglana u Novom Bečeju

Poslednje četiri godine kuglana u Novom Bečeju ne funkcioniše. Sve je počelo tako što su izmenjena pravila takmičenja na osnovu kojih kuglana, koja je iznedrila najveći broj evropskih i državnih šampiona, nije mogla da dobije sertifikat za kuglanje u Prvoj saveznoj ligi. Jedini izlaz je bio da se postojeća kuglana demontira i izgradi nova po standardima koje je zahtevao Kuglaški savez Srbije. Kuglana je demontirana u kratkom roku zbog činjenice da su obezbeđena sredstva za njeno renoviranje.

 

Prethodno rukovodstvo opštine Novi Bečej obezbedilo je novac od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u visini od dva miliona dinara, a zatim raspisalo javnu nabavku za najboljeg ponuđača i odlučilo da u naredne četiri godine u renoviranje sukcesivno uloži još 10 miliona dinara.

 

U međuvremenu, opštinska vlast se promenila, a novi predsednik opštine je odmah povukao tender.

 

“Na Skupštini opštine Novi Bečej je tih dana izjavio da sadašnje rukovodstvo nema nameru da ulaže u kuglanu i da će sredstva biti vraćena Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu. Naknadno se predomislio i rekao da će biti raspisan novi tender do kraja godine, što ni na isteku treće godine nije realizovano. Kada je tender napokon raspisan, da li namerno ili slučajno, uslovi su tako loše formulisani da nikako ne može da se definiše ko je najpovoljniji izvođač radova. Kako jedan od dvojice ponuđača, od četvorice koji su konkurisali, a koji ispunjavaju uslove, pobedi na tenderu drugi se žali i tako se sve vrti u krug, a agonija kuglaša u Novom Bečeju produžava. Postupak je do sada već tri puta obaran i vraćan na početak”, saopštilo je predsedništvo Kuglaškog kluba Jedinstvo iz Novog Bečeja.

 

kuglana u Novom Bečeju

 

Jovan Popović, predsednik Kuglaškog kluba “Jedinstvo” iz Novog Bečeja, kaže da, bez obzira na sve pokazatelje koji ukazuju ko je realno prihvatljiv izvođač, situacija nikako da se reši.

 

– Dogodine je radnička sportska olimpijada u našem mestu i kuglana treba u to vreme već uveliko da bude osposobljena. Da ne pominjem ono što svi kuglaši u Srbiji i regionu znaju, a to je da su i muški i ženski kuglaški klub najtrofejniji klubovi u opštini, s velikim brojem osvojenih medalja na državnim, evropskim i svetskim prvenstvima, i da sada nemaju gde ni da treniraju, ni da primaju goste na mečeve – ukazao je Popović.

 

Zbog takvih uslova, ženska ekipa je privremeno raspuštena, a muška trenira i odigrava utakmice na gostujućim terenima, što donosi velike nepotrebne troškove, kao i stalnu poziciju gosta na utakmicama.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM