Region Vesti Zrenjanin

Za uklanjanje divljih deponija u srednjem Banatu 25,2 miliona dinara

sredstva za uklanjanje divljih deponija
Foto: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine

Grad Zrenjanin je dobio devet miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za projekat uklanjanja divljih deponija na teritoriji Perleza.

 

Bespovratna sredstva su dodeljena na javnom konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, a u vezi sa rešavanjem problema neadekvatnog odlaganja otpada.

 

PROČITAJTE JOŠ: Saradnja sa Kinom: Zrenjanin i Jentaj postali bratski gradovi

 

Ugovor o dodeli sredstava zameniku gradonačelnika Zrenjanina Saši Santovca, na svečanosti u Novom Sadu, uručio je v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

 

Sredstva u ukupnom iznosu od 46 miliona dinara dobilo je 12 lokalnih samouprava. Sa područja srednjeg Banata, sredstva su dobile i opštine Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja.

 

Opština Nova Crnja dobila je 8,8 miliona dinara. Sredstva su namenjena za sanaciju i rekultivaciju divljih deponija na području ove opštine.

 

Opština Žitište dobila je pet miliona dinara za uklanjanje nesanitarnih deponija u Banatskom Dvoru, Banatskom Karađorđevu i Tordi.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Za sanaciju divljih deponija u opštini Novi Bečej, ova lokalna samouprava je dobila 2,4 miliona dinara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz