Region

Za sedam godina NIS u opštinu Žitište uložio 25 miliona dinara

Zajednici zajedno

NIS-ov karavan društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, kojim predstavnici kompanije obilaze gradove širom Srbije, ovog puta zaustavio se u Žitištu. Proslavom u Domu kulture, obeleženo je sedam godina saradnje kompanije NIS i ove srednjobanatske opštine.

 

Svi prisutni imali su priliku da se podsete velikog broja kulturnih, sportskih i ekoloških projekata koje je kompanija realizovala u opštini Žitište u tom periodu. Neki od njih su rekonstrukcija kule „Dombačka“, podrška Udruženju „Urbani Banat“, podrška Fudbalskom klubu „Terekveš“, nabavka sportskih sprava u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, kao i organizovanje mnogobrojnih manifestacija od velikog značaja za stanovništvo ove opštine.

 

Direktor Centra za projektne delatnosti u Bloku „Istraživanje i proizvodnja“ u NIS-u Srđan Dragišić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo višegodišnjom saradnjom kompanije i opštine Žitište i istakao dalja ulaganja u projekte koji unapređuju život ove lokalne zajednice.

 

– Posebno smo ponosni na činjenicu da je odnos koji imamo sa predstavnicima lokalnih vlasti i organizacija koje se nalaze na teritoriji opštine Žitište prerastao u prijateljski. NIS je u proteklom periodu u opštinu Žitište investirao 25 miliona dinara, dajući podršku realizaciji 57 projekata koji su prepoznati kao značajni za razvoj i život zajednice. NIS i ove godine nastavlja sa programom „Zajednici zajedno“, a Žitište kao opština koja je od strateškog interesa za razvoj Naftne industrije Srbije, ostaje naš pouzdani partner u ovom programu – poručio je Dragišić.

 

Zajednici zajedno

 

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević je istakao veliki značaj ulaganja kompanije NIS u lokalnu zajednicu u okviru programa „Zajednici zajedno“.

 

– NIS je jedna od najuspešnijih kompanija u našoj zemlji, ali ono što je važnije je da je prepoznala značaj ulaganja u zajednicu u kojoj posluje, zbog čega predstavlja dobar primer svim preduzećima u Srbiji. Od 2012. godine, kada je opština Žitište pristupila programu „Zajednici zajedno“, realizovani su projekti u oblasti kulture, sporta, nauke, socijalne i ekološke zaštite, uređeni su parkovi, sportski tereni, dečja igrališta. Naglasio bih da NIS ulaže u kvalitet života svih nas, ulaže u razvoj države, zbog čega nije samo veliki poslovni sistem, već i dobar korporativni građanin,  bliski komšija i prijatelj, koji doprinosi razvoju sada 12 opština i gradova u Republici Srbiji. Radujemo se vašim uspesima, jer je uspeh NIS-a uspeh svih nas – kazao je Vučurević.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz