Region

Za prevoz studenata samo 124.000 dinara

NOVI BEČEJ – Opština Novi Bečej je potpisala ugovor o regresiranju prevoza studenata sa Pokrajinskim sekretarijatom za nauku i tehnološki razvoj, na osnovu konkursa koji je raspisao taj sekretarijat.

Pogled na Novi Bečej sa Tise
Pogled na Novi Bečej sa Tise

U pitanju su sredstva za sufinansiranje prevoza studenata u međugradskom saobraćaju, a Novi Bečej je jedna od 34 opštine koje su dobile ova sredstva.

Prema rečima šefa Kabineta predsednika opštine Novi Bečej Igora Balmazovića, Novobečejci su konkurisali za sredstva u visini od pola miliona dinara, a dobili su samo 124.000 dinara.

– Taj iznos će biti isplaćen u dva dela, jedan do juna, a drugi od juna pa do kraja decembra. To su sredstva za godinu dana, od januara do januara, što praktično znači da se na ovaj način pokrivaju pola jedne školske godine i pola naredne – rekao je Balmazović.

On je objasnio da će lokalna samouprava, po isteku godine, dostaviti novu dokumentaciju o tome kako će se sredstva trošiti.

– U opštini već postoji određen budžet, odnosno sredstva koja se svakako izdvajaju u ove svrhe, a sredstva pokrajinskog sekretarijata koristiće se za sufinansiranje – istakao je on.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.