Region

ZA NOVE KAPITALNE PROJEKTE SKORO DVE MILIJARDE DINARA

pare plate

NOVI SAD – Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine započela je danas novi ciklus finansiranja kapitalnih projekata na teritoriji pokrajine, objavivši šest javnih konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, predškolskog obrazovanja i vaspitanja, razvoja sporta i energetske efikasnosti.

 

 

Za finansiranje i sufinansiranje projekata obezbeđeno je ukupno 1,935 milijardi dinara.

 

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je 770 miliona dinara.

 

Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih saobraćajnica, rekonstrukciju, sanaciju ili ojačanje postojećih, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali i doprinosi boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti”, navode u Upravi za kapitalna ulaganja.

 

Lokalnim samoupravama je omogućeno da na konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda obezbede sredstva neophodna za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju sistema za vodosnabdevanje, pripremu vode za piće, prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda. Za realizaciju projekata u ovoj oblasti obezbeđeno je 298 miliona dinara.

 

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 520 miliona dinara za podršku projekata u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini. Na ovom konkursu, lokalne samouprave biće u prilici da obezbede sredsta za realizaciju projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, sanacije i adaptacije objekata poslovne infrastrukture i turističke infrastrukture u javnoj svojini, uključujući i infrastrukturu koja obezbeđuje funkcionalno integrisanje poslovne i turističke infrastrukture u okruženje.

 

Ukupno 240 miliona dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

 

Za projekte unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi poboljšanju energetske efikasnosti, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 38 miliona dinara, i to za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti energetske efikasnosti.

 

U cilju unapređenja i modernizacije infrastrukture koja doprinosi povećanju kvaliteta, efikasnosti i relevantnosti sistema predškolskog obrazovanja i vaspitanja, Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 69 miliona dinara. Sredstva su namenjena za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije, adaptacije i sanacije objekata predškolskih ustanova.

 

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 19. januara, do 16 časova.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Sramotno malo novca za nekada bogatu i prosperitetnu Vojvodinu! Najvažnije je da ima novca za kupovinu aviona i raketa.

sinovoz
FAM