Za kraj tribina o reproduktivnom zdravlju adolescenata
Region

Za kraj tribina o reproduktivnom zdravlju adolescenata

Reproduktivno zdravlje adolescenata
Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

Tribinom u Domu kulture u Sečnju priveden je kraju projekat pod nazivom „Reproduktivno zdravlje adolescenata“. Projekat je u prethodnom periodu sprovođen u ovoj srednjobanatskoj opštini, u okviru mera populacione politike.

 

Tribinu posvećenu upravo reproduktivnom zdravlju omladine vodila je psiholog Jasna Jahura. Ovom prilikom priređen je i performans učenika Srednje škole „Vuk Karadžić“. Tribini su prisustvovali đaci starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolci.

 

– Ovom tribinom i predstavom završavaju se aktivnosti u vezi sa merama populacione politike opštine Sečanj, koje su bile obuhvaćene projektom za 2018. Za vreme realizacije projekta obišli smo sve škole i vrtiće na području opštine i sproveli edukaciju vaspitača, učitelja, nastavnika i profesora na istu temu – kaže koordinatorka projekta Nataša Rađenović, inače i predsednica komisije za sprovođenje projekta, koju su još činili Dragana Miloš Ljepoja, Svetlana Ceca Sovrlić, Božica Arađan, Aurora Besu i Zoran Kitić.

 

Po rečima Nataše Rađenović, svim školama i vrtićima su poklonjene knjige koje će biti od koristi deci. Ona je dodala da sve ovo ne bi moglo da se realizuje bez velike podrške lokalne samouprave.

 

Podeli članak