Region

Za kraj tribina o reproduktivnom zdravlju adolescenata

Reproduktivno zdravlje adolescenata
Foto: Spaso Mladenovski (NMR Info)

Tribinom u Domu kulture u Sečnju priveden je kraju projekat pod nazivom „Reproduktivno zdravlje adolescenata“. Projekat je u prethodnom periodu sprovođen u ovoj srednjobanatskoj opštini, u okviru mera populacione politike.

 

Tribinu posvećenu upravo reproduktivnom zdravlju omladine vodila je psiholog Jasna Jahura. Ovom prilikom priređen je i performans učenika Srednje škole „Vuk Karadžić“. Tribini su prisustvovali đaci starijih razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolci.

 

– Ovom tribinom i predstavom završavaju se aktivnosti u vezi sa merama populacione politike opštine Sečanj, koje su bile obuhvaćene projektom za 2018. Za vreme realizacije projekta obišli smo sve škole i vrtiće na području opštine i sproveli edukaciju vaspitača, učitelja, nastavnika i profesora na istu temu – kaže koordinatorka projekta Nataša Rađenović, inače i predsednica komisije za sprovođenje projekta, koju su još činili Dragana Miloš Ljepoja, Svetlana Ceca Sovrlić, Božica Arađan, Aurora Besu i Zoran Kitić.

 

Po rečima Nataše Rađenović, svim školama i vrtićima su poklonjene knjige koje će biti od koristi deci. Ona je dodala da sve ovo ne bi moglo da se realizuje bez velike podrške lokalne samouprave.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM