Region

VREDNI BELOBLATSKI MALIŠANI SU PRVA LIGA

belo blato

 

BELO BLATO – U okviru projekta „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“, čiji je pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, beloblatski mališani sprovode ekološke aktivnosti.

belo-blato

Danas je na programu bilo zasejavanje kombinovane cvetno – povrtarske bašte koja će predstavljati praktičan poljoprivredno – ogledni prostor u kome će deca na najneposredniji način učestvovati u uzgajanju različitih biljaka. Izbor cveća je pao na one vrste koje ujedno štite povrtarske kulture od raznih štetočina.

– Na taj način se povezuje teoretsko znanje sa praktičnim, a naši đaci će moći, u interakciji sa učenicima iz urbanih sredina, to stečeno znanje prenositi u vidu vršnjačke edukacije – objašnjava direktor beloblatske škole Milan Nedeljkov.

belo-blato

Ova današnja aktivnost malih baštovana iz predškolske ustanove koredspondira sa još jednom aktivnošću sličnog karaktera koju realizuje Lokalna akciona grupa „Carska bara“, a koja takođe ima za cilj poboljšanje kvaliteta života lokalnih zajednica, njihovo povezivanje i realizaciju održivih projektnih aktivnosti.

U sklopu ove aktivnosti postavljeni su i komposteri, koji će biti upotrebljeni za sakupljanje i preradu bio otpada.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM