Region Vesti Zrenjanin

VPD “Srednji Banat” trenutno angažovano na nekoliko lokacija u okrugu

vpd srednji banat

VPD „Srednji Banat“ iz Zrenjanina saopštilo je da je na sistemu za odvodnjavanje Mužlja – Lukino Selo, koji pripada katastarskoj opštini Mužlja, u toku uređenje kanalske mreže.

 

Posao se obavlja u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Obavljeno je tarupiranje i izmuljenje kanala, kao i razastiranje zemljanog materijala, u dužini od 16.720 metara. Trenutno se radi na postavljanju propusta. Investitor radova je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ iz Novog Sada.

 

Ovih dana se izvode radovi i na eksploataciji i održavanju drenažnog sistema i crpnih stanica za zaštitu priobalja na sistemu za odvodnjavanje Knićanin – Čenta. Ovaj sistem pripada katastarskoj opštini Čenta. Radovi obuhvataju tarupiranje i izmuljenje kanala bagerom i razastiranje zemljanog materijala u dužini od 43.601 metar kanalske mreže.

 

„Cilj ovih radova je da se omogući nesmetano cirkulisanje vode kroz kanalsku mrežu i odvodnjavanje suvišnih voda sa poljoprivrednog zemljišta“, kažu u VPD „Srednji Banat“.

 

Pročitajte još: Dodeljena sredstva prikupljena po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja

 

Mehanizacija ovog preduzeća angažovana je i na redovnom održavanju i funkcionisanju vodnih objekata na sistemima za odvodnjavanje Međurečje i Karađorđe – Molin, koji pripadaju katastarskoj opštini Žitište, zatim Konak, u katastarskoj opštini Sečanj, i Itebej – Crnja, u katastarskoj opštini Nova Crnja. Radovi, između ostalog, obuhvataju i postavljanje propusta u dužini od 15.570 metara kanalske mreže.

 

„Uporedo sa ovim projektom, izvode se i radovi na uređenju kanalske mreže za investiciono održavanje regionalnog podsistema „Nova Crnja“, na sistemu Itebej – Crnja, koji pripada katastarskoj opštini Nova Crnja. Tamo se izvodi montaža i demontaža pumpnih agregata i postavljanje i uklanjanje privremenih zemljanih pregrada. Investitor oba projekta su „Vode Vojvodine“, kažu u zrenjaninskom preduzeću „Srednji Banat“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM