Region YSLAJDER

VOŽNJA VOZOM – KOJE SU PREDNOSTI I MANE

železnice Srbije

ZRENJANIN – Đaci su i ove godine najbrojniji putnici u vozovima koji saobraćaju prema Orlovatu, odnosno Novom Bečeju, ili tačnije prema Beogradu, odnosno Kikindi, saznaje portal zrenjaninski.com na železničkoj stanici u Zrenjaninu.

 

vožnja vozom

 

Opština Novi Bečej subvencioniše svojim đacima vozne karte, a mesečna karta od Novog Bečeja do Zrenjanina košta 2.203 dinara. U prvoj zoni mesečna karta je 1.742 dinara.

 

Grad Zrenjanin subvencioniše karte đacima iz Lukićeva, Elemira, Melenaca i Orlovata, saznajemo na stanici.

 

Inače, karta do Novog Bečeja, koji je najudaljeniji, košta 153 dinara u jednom pravcu, dok je povratna 244 dinara.

 

Iako je i prethodnih godina bilo primedbi na vreme polaska, odnosno dolaska vozova, tu se stvari nisu bitno promenile. Vozovi idu prema redu vožnje od pre deset i više godina, kada su bili prilagođeni radnom vremenu u fabrikama.

 

Đaci iz pravca Kikinde u grad stižu u 6.40 sati, što je baš rano ako nastava počinje u 8, a iz pravca Beograda u 7.05 časova. Nešto je bolja situacija u povratku – voz za Kikindu polazi u 14.15 časova, a za Beograd u 14.20 sati. Večernji polasci za Orlovat su u 19 časova, a za Kikindu u 20.15 časova.

 

A na relacijama odakle su putnici najbrojniji, najduže putovanje traje do Novog Bečeja – jedan sat.

 

– To je, znate, zbog brzine vozova, odnosno stanja pruge. Vozovi su ruski, ali su pruge naše – kažu na železničkoj stanici.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz