Region

Vojni lekari posetili Krajišnik i proveravali zdravstveno stanje meštana

Vojni lekar na selu

U okviru projekta „Vojni lekar na selu“, ekipa Komande za razvoj Banatske brigade iz Zrenjanina posetila je selo Krajšnik, u opštini Sečanj.

 

Vojni lekar na selu

 

Lekar poručnik Monika Macak i medicinski tehničar – vodnik Bojana Milenković obavili su 36 opštih lekarskih pregleda, u okviru kog je rađen EKG i merenje nivoa šećera u krvi.

 

Vojni lekar na selu

 

Projekat je realizovan u saradnji sa lokalnom samoupravom u Sečnju, Domom zdravlja Sečanj i organizacijom Crvenog krsta Sečanj.

 

Vojni lekar na selu

 

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Lepo je i humano sto lekari ma gde radili rade i preko svojih profesionalnih obaveza na poslu, a reklo bi se i preko potrebno!
  Do pre nekog vremena su taj posao radili lekari u seoskim ambulantama ,a zaposleni u zrenjaninskom Domu zdravlja….
  Kada su Domom zdravlja upravljali lekari, kao u celom civilizovanom svetu (proverite na internetu u celoj zapadnoj evropi,USA,Kanadi, Rusiji….direktori u Domovima zdravlja su DOKTORI!!)otganizaciona shema je bila takva da su stanovnicima koji placaju porez ovoj zemlji redovno,bili distupni doktori i ako ih je cesto bilo manje nego danas zaposleno !
  Ovako dok Domom zdravlja rukovodi kako ga čaršija zove:“haus majstor“ po obrazovanju BRAVAR, sad valjda ima kaze neku“trafika diplomu megadensa nekog“,zavrsen negde mozda sa 50godina!? Ovako nam je.
  Ne kazem da jeste ,ali ovo sve vise lici na osvetu ponavljaca dobrim djacima, i na ponizavanje doktora,a sve preko ledja narodnih koji uzgred budi receno sve to placaju.
  No valjda ce ponovo doci vreme DA SVAKO RADI SVOJ POSAO! Da doktori lece ljudr i organizuju lecenje na dobrobit cele populacije,a do tada hvala vojnim doktorima…

 • Srednji Banat izgleda postade neprolazna džungla Amazona po kojoj vojni lekari amfibijama obilaze ostatke stanovništva.Bitno je da ne damo Kosovo,a za Vojvodinu imamo kada razmišljati.