Region Vesti Zrenjanin

„Vodovod“ saopštio da je pušten u rad novi vodotoranj u Tomaševcu

tomaševac

Novi vodotoranj u Tomaševcu, sa 600 metara novoizgrađene vodovodne mreže i novim bunarom, pušten je u rad, saopštilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“. Zahvaljujući tome, eleminisani su dugogodišnji problemi u vodosnabdevanju ovog sela.

 

– Grad je, kao investitor, poverio našem preduzeću izvođenje radova na izgradnji vodotornja i dela vodovodne mreže u Tomaševcu. To je učinjeno na osnovu ugovora potpisanog između Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, deo radova, odnosno izgradnju i montažu vodotornja u Tomaševcu, dodelili smo preduzeću „Patent invest“ iz Beograda. Montaža vodotornja završena je krajem juna 2017. godine – objasnio je Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

U oktobru 2018. godine JKP „Vodovod i kanalizacija“ je započelo izgradnju 600 metara vodovodne mreže, sa pripadajućom armaturom i šahtovima, koja spaja novoizgrađeni vodotoranj i bunar sa postojećom vodovodnom mrežom. Taj posao je završen do kraja te godine.

 

Pročitajte još: Započeta prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu

 

Mesna zajednica Tomaševac obezbedila je izgradnju novog bunara. A Grad je u 2019. godini obezbedio priključak struje neophodan za rad vodotornja i bunara.

 

Vodotoranj u Tomaševcu obezbedio kvalitetnije vodosnabdevanje

 

– Nakon što su obavljena sva potrebna ispitivanja na bunaru i vodotornju i nakon dezinfekcije vodotornja i ispiranja vodovodne mreže, krajem decembra 2019. godine pušteni su u rad novo izvorište, odnosno bunar, opremljeno hlorinatorom i automatikom, i novoizgrađeni vodotoranj. Staro izvorište nije bilo dovoljnog kapaciteta za potrebe meštana Tomaševca. U velikoj meri su bili prisutni gasovi, kao i oscilacije pritiska vode u mreži. Svi ti problemi su eleminisani puštanjem u rad novog vodotornja – naveo je Gajin.

 

Gajin dodaje da zahvaljujući ovoj investiciji, za koju je Grad Zrenjanin izdvojio 27,2 miliona dinara, meštani Tomaševca imaju kvalitetnije vodosnabdevanje. Obezbeđen je stabilan pritisak vode u mreži, ali i dovoljne rezerve vode za nesmetano vodosnabdevanje u trenucima kada dođe do prekida snabdevanja Tomaševca električnom energijom.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz