Region

“Vode Vojvodine” obavljaju radove na uređenju kanalske mreže

kanalska mreža vode vojvodine

Pojedini radovi na uređenju kanalske mreže u srednjem Banatu, u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, ugovoreni prethodne godine, nastavljeni su u ovoj sezoni.

 

Kako saopštavaju iz Javnog vodoprivrednog preduzeća “Vode Vojvodine”, na teritoriji srednjeg Banata trenutno se izvode radovi u opštinama Sečanj, Nova Crnja i na teritoriji grada Zrenjanina.

 

“Na teritoriji opštine Sečanj uposlen je bager sa standardnom strelom na kojoj je montiran tarup, na mašinskom uklanjanju vegetacije. Vrednost radova je 19 miliona dinara”, navode u “Vodama Vojvodine”.

 

Na području opštine Nova Crnja, u katastarskoj opštini Srpska Crnja, bagerom točkašem  izvode se radovi na sanaciji propusta. Vrednost ovih radova je 10 miliona dinara.

 

A na teritoriji grada Zrenjanina trenutno se izvode radovi u katastarskoj opštini Knićanin, gde bager sa standardnom strelom izmuljuje kanal, a buldožer razastire nove deponije.

 

“U katastarskoj opštini Belo Blato je uposlen bager sa tarupom na mašinskom uklanjanju vegetacije na kanalima. Na izvođenju radova na mašinskom uklanjanju vegetacije u sklopu katastarske opštine Perlez uposlena su tri traktora sa tarupom na ruci. Vrednost radova je 52,5 miliona dinara a izvođač je Vodoprivredno preduzeće “Srednji Banat” iz Zrenjanina”, navodi se u saopštenju JVP “Vode Vojvodine”.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM