Region Vesti Zrenjanin

“Vode Vojvodine” finansiraju radove na nasipima i kanalskoj mreži

vodoprivredno privredno društvo srednji banat
Foto: VPD "Srednji Banat"

Vodoprivredno privredno društvo „Srednji Banat“ iz Zrenjanina saopštilo je da se tokom novembra obavljaju radovi na nekoliko lokacija u Srednjobanatskom okrugu.

 

Kako je najavljeno, slede regulaciono – sanacioni radovi na Starom i Plovnom Begeju. U okviru ovih radova biće sprovedeno tarupiranje nasipa, izvađeni panjevi i uređen prinasipski pojas u dužini od 30 kilometara.

 

„Cilj ovih radova, čija realizacija će trajati 20 dana, jeste poboljšanje funkcionalnosti zaštitnih objekata. Vrednost radova je devet miliona dinara, a investitor je Javno preduzeće „Vode Vojvodine“, saopštilo je Vodoprivredno privredno društvo „Srednji Banat“.

 

vodoprivredno privredno društvo srednji banat
Foto: VPD “Srednji Banat”

 

U ovom preduzeću navode da je u toku i redovno održavanje kanalske mreže, na ustavi kod Tise. I u ovom slučaju radove, u vrednosti od 1,5 miliona dinara, finansiraju „Vode Vojvodine“.

 

“Uporedo sa ovim radovima, mašine našeg preduzeća angažovane su i na poboljšanju funkcionalnosti objekata na teritoriji vodne jedinice Srednji Banat, odnosno na sistemu za odvodnjavanje „Šozo“, koji pripada katastarskim opštinama Banatski Despotovac i Lazarevo. U dužini od 7.200 metara kanalske mreže obaviće se mašinsko tarupiranje vegetacije i izmuljenje kanala. Vrednost radova je 4,8 miliona dinara“, saopštava VPD „Srednji Banat“.

 

Pročitajte još: Divlje deponije preplavile opštinu Žitište, upućen apel građanima!

 

Mehanizacija ovog preduzeća prethodnih dana bila je angažovana i na uređenju kanalske mreže koja je u funkciji odvodnjavnja poljoprivrednog zemljišta. Radovi se sprovode na sistemima za odvodnjavanje Elemir – Aradac i Žitište – Klek. Na ovim sistemima se tarupira kanal, razastire zemljani materijal i postavljaju propusti. Ukupna vrednost radova je oko osam miliona dinara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM