Region

Veliko prolećno čišćenje Novog Bečeja

NOVI BEČEJ – Opština Novi Bečej najavila je da će organizovati veliko prolećno čiščenje, na kojem će biti angažovana komunalna preduzeća, lovci, poljoprivrednici. Kako je rečeno, planirano je da se u tu akciju uključe i građani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zamenik predsednika opštine Novi Bečej Matija Kovač istakao je u izjavi za portal Zrenjaninski da je u toku podizanje vetrozaštitnog pojasa, te da će jedan deo tog posla biti završen u toku proleća, dok je drugi predviđen za jesen.

„Druga stvar koju planiramo, i za koju će nam biti potrebna podrška i pomoć naših sugrađana, jeste veliko prolećno čišćenje opštine Novi Bečej. Ova akcija je podeljena u nekoliko faza. Prva faza je čišćenje samog naselja i oboda, tu računamo na veliku pomoć dece iz škole i verujemo da će biti dobar odziv. Sa druge strane komunalna preduzeća i lovci očistiće putne pravce u opštini Novi Bečej, na državnim putevima i na prugama“, objasnio je Kovač.

Zamenik predsednika opštine Novi Bečej dodao je da je to ono što ljudi koji putuju kroz opštinu vide kao njeno ogledalo i lice.

Prema njegovoj oceni, najobimniji i najteži posao biti čišćenje samog atara, poljoprivrednih površina, kanalskih mreža u ataru koje sadrže velike količine džakova i drugog otpada.

„Dogovorili smo se sa predstavnicima poljoprivrednog sektora da angažujemo lovce i poljoprivrednike, koji imaju svesti o životnoj sredini, da očiste atar, koji je zaista ogroman, i oslobode ga od otpada. Krajem maja planiramo završetak akcije. Možemo slobodno da kažemo da je opština Novi Bečej možda i najčistija opština u Srbiji, a kruna ovoga bi trebalo da budu table, koje će biti postavljene na ulazima u našu opštinu, i koje će obaveštavati putnike da ulaze u najčistiju opštinu“, najavio je Kovač.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM