Region Vesti Zrenjanin

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Vojska proglasila granice opasnog područja!

odeljenje za vanredne situacije
Foto: Pixabay

Vojska Srbije – Vojna pošta Novi Sad obaveštava javnost da će se u periodu od četvrtka, 29. avgusta, do utorka, 10. septembra, u vremenu od 8 do 16 časova, biti izvedeno artiljerijsko gađanje ciljeva na kopnu i vodi u zoni reke Tise, uzvodno od Titela.

 

Javnost je upozorena da u to vreme iz opasnog područja budu evakuisani stanovništvo i stoka. Biće zabranjeno i kretanje po kopnu i plovidba plovila i čamaca po reci Tisi.

 

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjakom. Na prilaznim putevima biće postavljeni stražari i table sa upozorenjem „Ne idi dalje – gađa se“.

 

Pročitajte još: Saopšteni najnoviji podaci o privrednim kretanjima u Zrenjaninu

 

Na 10. i 25. plovnom kilometru Tise biće postavljeni čamci sa starešinama čija naređenja i upozorenja moraju svi disciplinovano izvršavati. Zabrana plovidbe biće regulisana u skladu sa Pravilnikom o plovidbi.

 

Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem obezbeđenja.

 

„Upozorava se stanovništvo da je najstrožije zabranjeno prikupljanje i diranje neeksplodiranih zrna i njihovih delova jer su opasna po život. U slučaju nailaska na takva zrna svako lice je dužno da odmah obavesti najbliže organe MUP-a ili vojne vlasti“, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

 

Svako ko pretrpi materijalnu štetu nastalu zbog pogodaka može da dostavi prijavu najkasnije do 25. septembra komandi Vojne pošte broj 2827 Novi Sad. Sve prijave podnete posle naznačenog roka neće se uvažavati.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM