Region

Vanredna sednica u Srednjobanatskom okrugu, očekuju se nove padavine

vanredna sednica

Povodom aktuelne situacije u vezi sa snežnim padavinama u Zrenjaninu i drugim opštinama, večeras je održana vanredna sednica Saveta Srednjobanatskog upravnog okuga. Sednicom je predsedavala načelnica Okruga Snežana Vučurević.

 

Na sastanku je konstatovano da su sve nadležne zimske službe bile u pripravnosti i da su blagovremeno delovale sa svom raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom. Stoga su svi glavni putni pravci ubrzo bili prohodni i u funkciji. Međutim, zbog velikih količina snega na putevima, saobraćaj je bio usporen. Ipak, većih zastoja skoro da nije bilo, kao ni većih saobraćajnih nezgoda. Mehanizacija je neprestano na terenu i čiste se putevi drugog i trećeg reda. Danas se krenulo i sa čišćenjem i uklanjanjem snega sa parkinga i autobuskih stajališta.

 

Problemi koji su se u pojedinim delovima Zrenjanina i još nekim selima javili zbog oštećenih strujnih kablova i nestanka struje su sanirani. Takođe je bilo više intervencija nadležnih službi zbog velikog broja polomljenih grana.

 

S obzirom na to da se najavljuju nove snežne padavine i da će se zbog niskih temperatura snežni pokrivač duže zadržati, građani i vozači se upozoravaju na pojačani oprez zbog klizavih kolovoza i slabe vidljivosti na putevima. Oprez se preporučuje i zbog obrušavanja snega sa krovova i lomljenja i pada drveća i grana.

 

“Lokalne samouprave u Srednjobanatskom okrugu su u pripravnosti i prate situaciju na svojoj teritoriji. Raspolažu potrebnom mehanizacijom i ljudstvom. Imaju obezbeđene dovoljne količine rizle i soli za posipanje puteva za naredni period”, saopšteno je nakon sednice.

 

Sednici su, inače, prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i predsednici opština Sečanj i Žitište Predrag Rađenović i Mitar Vučurević. Takođe, bili su prisutni i predstavnik Policijske uprave – Saobraćajne policije Nikica Horvat i komandant Vatrogasno – spasilačkog bataljona Branislav Milosavljević.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM