Region Vesti Zrenjanin

Usvojene nove mere za suzbijanje epidemije u Sečnju i Novoj Crnji

korona virus

Održane su sednice opštinskih štabova za vanredne situacije u Sečnju i Novoj Crnji, na kojima su usvojene nove mere za suzbijanje epidemije Kovid-19.

 

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Sečanj izglasana je naredba o ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji te lokalne samouprave. Lokali će moći da budu otvoreni radnim danom od 6 časova do 23, a vikendom od 6 do 24 sata. Sve uz obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima.

 

Nadzor nad primenom ove naredbe obavljaće komunalni inspektor opštine Sečanj, u saradnji Policijskom stanicom Sečanj.

 

Pročitajte još: Ima li među stanarima Studentskog doma zaraženih od korone?

 

Takođe, propisano je obavezno nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorijama, bez izuzetaka, na celoj teritoriji opštine Sečanj. Građanima opštine Sečanj okupljanja na otvorenom prostoru ograničavaju se na 500 ljudi, a u zatvorenom do 100 osoba, uz poštovanje svih preventivnih mera.

 

U opštini Nova Crnja, predsednik opštine i Štaba za vanredne situacije Vladimir Brakus potpisao je naredbu o obaveznom nošenju zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima u javnom prevozu, bez izuzetaka.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM