Region Vesti Zrenjanin

Ustanovama dodeljena bespovratna sredstva za projekte štedljive rasvete

projekti štedljive rasvete
Foto: Pixabay

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj dodelio je ustanovama u Zrenjaninu, Elemiru, Melencima, Sečnju, Krajišniku i Banatskom Karađorđevu bespovratna sredstva za sufinasiranje projekata štedljive rasvete.

 

Kako je saopšteno danas, bespovratna sredstva na konkursu, koji je raspisao pomenuti sekretarijat, dobile su, između ostalog, osnovne škole u Elemiru, Melencima, Krajišniku i Banatskom Karađorđevu.

 

PROČITAJTE JOŠ: “Sitaš transport” zapošljava: Konkurs otvoren do popune radnog mesta

 

Sredstva su dodeljena i Domu zdravlja Sečanj, kao i Kulturnom centru Zrenjanin.

 

Pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić uručio je danas ugovore vredne 45 miliona dinara za realizaciju 24 projekta štedljive rasvete u javnim ustanovama u 17 vojvođanskih opština.

 

On je istakao da je korist od ovih ulaganja višestruka.

 

– Javnim ustanovama širom Vojvodine obezbeđuje se kvalitetnija rasveta, ali i umanjenje troškova za električnu energiju. Istovremeno, postavljanjem savremene LED rasvete postiže se i smanjenje zagađenja životne sredine – objasnio je Bjelić.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Procenjeno je da će realizacijom danas uručenih ugovora biti ostvarena ušteda od oko 12 miliona dinara na godišnjem nivou. Procene, zapravo, govore da će potrošnja električne energije biti manja za 1.304 megavat-sati godišnje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM