Region

Uspeh izviđača Odreda “Čiča Janko” na edukativnom kampu u Čurugu

odred izviđača čiča janko

Odred izviđača “Čiča Janko” iz Perleza imao je uspešan nastup na Izviđačkom edukativnom kampu u Čurugu, na kojem su učestvovali mladi izviđači uzrasta od sedam do dvanaest godina.

 

odred izviđača čiča janko

 

– Ovaj kamp je realizovan u saradnji sa Odredom izviđača “Spartak” iz Subotice i domaćinom “Stara Tisa” iz Čuruga. Kamp je bio šestodnevni a u sastavu našeg Odreda, pored izviđača iz Perleza, bili su i članovi iz Farkaždina, Ečke i Idvora. Svih 45 učesnika kampa bili su smešteni pod šatorima, a mnogima je to bio prvi ovakav doživljaj u prirodi – kaže starešina Odreda “Čiča Janko” Dragan Musić.

 

odred izviđača čiča janko

 

A na čuruškoj olimpijada, gde su se poletarci i pčelice na plaži na mrtvoj Tisi takmičili u raznim disciplinama, Perležani su po tradiciji bili uspešni. U kategoriji poletaraca, ekipa “Perleški pirati” zauzela je prvo mesto, a u kategoriji pčelica prve su bile “Medene pčelice”, dok je ekipa “Munje” zauzela drugo mesto.

 

odred izviđača čiča janko

 

Odred izviđača “Čiča Janko” predstavljali su Milica Novakov, Mladen Lišin, Sara Antonijević, Aleksandar Antonijević, Dalibor Stojšić, Bogdan Bogojević, Tijana Jandrić, Luka Hegediš, Filip Cvejin, Miroslav Spasić, Miroslav i Lena Stamenković iz Perleza, zatim Jovana Jovanović, Nikola Velemirov, Jelena Milin, Danijela Jovanov i Marina Velemirov iz Farkaždina. U ekipi su bili i Anđela Klopotan, Aleksandra Gilezan, Marija Bucu, Kristina Balan i Anastasija Klopotan iz Ečke, kao i Jovana Žarkov, Dragana Vukov, Mina Mećavin, Ivana Vukov, Nataša Lukin i Elena Mećavin iz Idvora.

 

Svi učesnici kampa imali su priliku da obiđu Muzej žrtava Drugog svetskog rata, stradalnika iz Čuruga. Organizovan je i obilazak pravoslavne crkve, koja je treća po veličini u Srbiji, a izviđači su posetili i jedinstvenu fabriku svilenih bombona, koja ima proizvodnju još po starim principima izrade slatkiša.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM