Region YTOP

USKORO ĆE BITI OTVORENA ŠKOLA RODITELJSTVA

Najavljeno je da će Rosa škola roditeljstva biti otvorena i u Novoj Crnji

SRPSKA CRNJA – U Domu zdravlja u Srpskoj Crnji u 2017. godini biće otvorena Rosa škola roditeljstva u kojoj će roditelji imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće i u prvim godinama odrastanja deteta.

Najavljeno je da će Rosa škola roditeljstva biti otvorena i u Novoj Crnji
Najavljeno je da će Rosa škola roditeljstva biti otvorena i u Srpskoj Crnji

Ovo je nastavak inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja, u okviru koje je u 2016. godini otvoreno pet škola. U planu je da, uz podršku građana, bude otvoreno oko 20 škola u naredne dve godine.

– Podrška roditeljstvu, u okviru proširene mreže škola roditeljstva, jedan je od naših najvažnijih ciljeva. Pokazalo se da su nove škole mesta na kojima roditelji dobijaju odgovore na brojna pitanja i nedoumice i da je interesovanje trudnica, ali i njihovih partnera izuzetno – izjavila je Vesna Knjeginjić, pomoćnica ministra zdravlja.

Rosa škole roditeljstva se nalaze u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama, u kojima se odvijaju predavanja, radionice za trudnice, porodilje i porodice. Stručni timovi u školama prolaze akreditovan program obuke u skladu sa poslednjim dostignućima profesije.

Gradovi u kojima se otvaraju škole roditeljstva odabrani su na osnovu analize Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, sprovedene u Srbiji tokom 2015. godine,  a glavni kriterijumi za odabir su nepostojanje škola, očekivani broj beba, kao i broj stručnog kadra u domovima zdravlja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz