Foto dana Region Vesti Zrenjanin

Uređuje se kanalska mreža za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta

ureženje kanalske mreže
Foto: VPD "Srednji Banat"

U toku su radovi na uređenju kanalske mreže za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, na sistemima Elemir – Aradac, saopštavaju iz Vodoprivrednog privrednog društva „Srednji Banat“ iz Zrenjanina.

 

Radovi se izvode u delu koji pripada katastarskoj opštini Elemir i na sistemu Elemir – Aradac, koji se nalazi na teritoriji katastarske opštine Aradac.

 

Na sistemu koji se nalazi u katastarskoj opštini Elemir se tarupiraju kanali i obavlja se izmuljenje bagerom u dužini od 12,6 kilometara. U toku je razastiranje zemljanog materijala i postavljanje propusta. Isti radovi izvode se na sistemu koji pripada katastarskoj opštini Aradac, u dužini od 15,9 kilometara.

 

Završetak radova, čiji su investitori Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“, Autonomna pokrajina Vojvodina i Grad Zrenjanin, očekuje se u narednim danima.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na sastanku bilo reči i o mostu na Tamišu između Orlovata i Tomaševca

 

Mehanizacija VPD „Srednji Banat“ ovih dana radi i na uređenju kanalske mreže za odvodnjavanje na sistemima za odvodnjavanje Žitište – Klek, u katastarskoj opštini Klek. Radi se i na sistemu za odvodnjavanje Itebej – Crnja, na teritoriji katastarske opštine Aleksandrovo.

 

Na sistemu Žitište – Klek izvode se radovi na mreži u dužini od 3.550 metara. Na sistemu Itebej – Crnja obavlja se tarupiranje kanala u dužini od 15.476 metara i postavljanje propusta.

 

I u ovom slučaju investitori su JVP „Vode Vojvodine“, AP Vojvodina i Grad Zrenjanin.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM